Güncelleme Tarihi: 06 Ocak 2021

Gösterim: 379

Sosyal Etkinlik ve Eğlence Topluluğumuz üç gün süren “TECHNO Z” programı düzenledi

 

Sosyal Etkinlik ve Eğlence Topluluğumuz 25, 26 ve 27 Aralık tarihlerinde “TECHNO Z” adıyla alanında uzman kişilerin katılımı ile yapay zekânın mesleklerle entegrasyonu, yazılım ve siber güvenlikte kariyer, tasarım odaklı düşünme konularında ZOOM programı üzerinden “Kariyer Gelişim Etkinliği” düzenledi.

Moderatörlüğünü Topluluk Başkanı Yunus Emre Gümüş’ün yaptığı programın ilk gününde yapay zekanın mesleklere entegrasyonu konusunda Antalya Bilim Üniversitesi Optiwisdom Kurucusu Prof. Dr. Şadi Evren Şeker konuşmacı olarak katıldı. Tasarım odaklı düşünme konusunda ise Piksel Akademi CEO’su ve Tasarımcı Emrah Kozan konuk oldu.  Programın ikinci gününde yazılım ve siber güvenlikte kariyer konularında Co- Founder & At Kollektif Academy’den Atıl Samancıoğlu konuşmacımız oldu. Veri bilimi konusunda bilgi veren Samancıoğlu bu alanda kariyer planlayanlar için de bilgiler paylaştı. Samancıoğlu, “Sektörler açısından istatistik ve ekonometri bilgisini tamamladıktan sonra 3 yıl gibi bir süreden sonra BTK akademide sıralanan listede alınacak eğitimler ile birlikte sırasıyla ilerlemek en sağlıklısı olur. Bu iş için özgünlük büyük önem taşır. Ayrıca teoriyi öğrenmiş, kavramlarında sağlam bir temel oluşturmuş olmak da önemli bir diğer unsurdur. Bununla birlikte gelecekte siber güvenliğin önemi çok fazla olacaktır ve 5G teknoloji ile değişecek hayatımızda yeri büyük olacak, sektör gelişecektir.” dedi. Programın ikinci bölümünde ise büyük veri ve veri güvenliği konusunda Kıdemli Siber Güvenlik Danışmanı Ayşim Niksarlı konuk oldu. Programda büyük veri ve veri güvenliği konusunda sunum gerçekleştiren Niksarlı; gelişip, değişen Dünyamızda verilerin büyüklüklerinin hayatımıza etkilerini neler katacağından detaylıca bahsetti. Veri biliminin Covid-19 sürecine nasıl etki edebileceğine de değinen Niksarlı, öğrencilerimizden gelen sorulara da cevap verdi. 

 

Techno Z etkinliğinin son gününde “Kadının Teknolojideki Yeri” konusunda Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Berna Yıldız konuk oldu. “Teknoloji alanında kadınların rol model olması adını daha çok bu alanın duyurulmasını istiyoruz” diyen Yıldız hayatın her alanında teknolojiye olan ihtiyaca dikkat çekti. Öğrencilerimize bu konu hakkında kitap önerilerinde bulunan Yıldız, teknoloji alanında Microsoft’un herkese sunduğu programlardan da bahsetti. Program kripto para konusunda Yüksek Bilgisayar Mühendisi Avcı Ufuk Yılmaz’ın sunumu ile devam etti. Yılmaz sunumunda kriptolojiden derinlemesine bahsetti. Son dönemde Covid-19’un etkisiyle kripto paralarda artış yaşandığına değinen Yılmaz, kripto paraların artı ve eksilerine değindi. Yılmaz programda sorduğu sorulara doğru cevap veren 3 kişiye de kitap hediye etti. Programın son konuğu ise, “Veri Tabanı Programcılığı ve Mimarisi” konusunda Kıdemli Veri Tabanı Programcısı Hakan Atasayar oldu. Atasayar, ilk olarak veri tabanının ne olduğundan ve en çok bilinen veri tabanlarından bahsetti. Veri tabanı programcılığı hakkında doğru bilinen yanlışlara da değinen Atasayar, bu alanda kariyer planlayanlar için matematiğin, analitiğin, sabırlı ve meraklı olmanın gerekliliğine değindi. Program bitiminde katılımcıların kameraları açılarak hatıra fotoğrafı çekildi.


Fotoğraflar