Güncelleme Tarihi: 26 Temmuz 2024

Gösterim: 1905

ÜNİVERSİTEMİZ ÖĞRENCİLERİNİN HİZMET ALABİLECEĞİ YURTLAR

Öğrencilerimiz Kredi ve Yurtlar Kurumuna bağlı yurtlarda kalabilirler. Bandırma’da KYK’ya bağlı toplam beş yurt bulunmaktadır.

Bu yurtlardan kız öğrencilere hizmet veren Bandırma Öğrenci Yurdu, Fatma Ana Öğrenci Yurdu ve Yarbay Vecihibey Öğrenci Yurdu'nun toplam kapasitesi 4390, erkek öğrencilere hizmet veren Ayhan Songar Öğrenci Yurdu (A ve B Blok olmak üzere) ve yerleşke içi yeni yurdun toplam kapasitesi ise 1942’dir.

Manyas’ta da KYK’ya bağlı bir yurt bulunmaktadır. Kız öğrencilere hizmet veren Manyas Öğrenci Yurdunda 370 öğrenci kalabilmektedir. Gönen MYO yerleşkesinde ise 362 yataklı erkek ve 242 yataklı kız öğrenci yurdundan oluşan toplam 604 öğrenci kapasiteli yeni bir KYK öğrenci yurdu hizmete girmiştir.

Bölgemizde toplam 7 yurtta 7306 öğrenci konaklama imkanına sahiptir. KYK yurtlarının yanı sıra bölgemizde özel teşebbüsün hizmet verdiği çok sayıda apart ve öğrenci yurdu da bulunmaktadır.