Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020

Gösterim: 362

Okulumuzun İlk Uzun Soluklu Online Etkinliği Olan ECC-19 / Everything Can Change Başarıyla Gerçekleştirildi

Okulumuzun aktif topluluklarından biri olan İşletme ve Ekonomi Topluluğumuz (BANMEC) üç gün süren ECC-19 / Everything Can Change adında büyük bir online etkinlik gerçekleştirdi.

Küresel salgın Covid-19 ve bu pandemik salgının ekonomiye, lojistiğe ve diğer sektörlere olan etkisinin anlatıldığı ve on bir konuşmacının yer aldığı  ECC-19’un ilk günkü ilk oturumun konuğu Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Kurul Üyesi Hakan Yurdakul oldu. Yurdakul “Dünya’da ve Türkiye’de Kriz Ekonomisi” konusundan ayrıntılı bir şekilde bahsetti. İkinci oturumda ise, “Türkiye’de Deniz Ticareti ve Limanlar” konusuyla İMEAK DTO Kocaeli Şubesi Meclis Başkanı Kürşat Bal yer aldı. Bal, Türkiye’de denizcilik odaklı lojistik hizmetlerinin şu anda Covid-19’dan dolayı sorun yaşasa da salgın bittikten sonra aynı şekilde çalışacağını, lojistik sektörünün Covid-19 sonrasında en hızlı toparlanan sektör olacağını söyledi. Üçüncü oturumda ise HerGünÖğren Kurucusu İnanç Ayar, “Bireysel Liderlik” konusuyla liderlik konusuna yeni bir pencere açtı. Günün son oturumunda ise Ussal Danışmanlık Yönetici Ortağı Ussal Şahbaz, “Koronavirüsün Ekonomik ve Sayısal Etkileri” konusundan bahsederek günü noktaladı.

 

Etkinliğin ikinci gününde ise ilk olarak Microsoft Yazılım Geliştirme Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç, “Dijital Dönüşümün Getirdiği Fırsatlar” konusuyla öğrencilerimiz ile bir araya geldi. İkinci oturumun konuğu Akademisyen, Yazar, Anlam Arayıcı ve SAP Pazarlama Direktörü Erdem Aksakal, “Beyaz Yaka ve Dijital Dönüşüm” konusundan bahsederek izleyicilere eğlenceli ve öğretici anlar yaşattı. Üçüncü oturumun konuğu Aselsan İK Sistemleri Geliştirme Müdürü Nazmi Boşça, “Krizi Geleceğe Çevirmek” konusuna değindi. Aselsan olarak kriz döneminde savunma sanayi olarak solunum cihazlarına verdikleri destek ile en yararlı şekilde ülkemiz için yapılan çalışmalardan bahsetti. Günün son konuğu Karel CTO Yaman Tunaoğlu, Covid-19 sonrası iş yaşamında beklenen değişiklikleri açıkladı. Karel konuşmasında ayrıca yeni kuşak çalışanlarının öneminden bahsederek, firmalarında onların deneyimlerine ve fikirlerine verdikleri önemi dile getirdi.

 

Etkinliğin son gününde ilk oturumun konuğu Turkcell CMO Ömer Barbaros Yiş oldu. Pazarlamanın geçmişi ve bugününden bahseden Ömer Barbaros, iyi bir pazarlamacının önce kendi çevresini incelemesini önerdi. “Firma müşteriyi değil, müşteri firmayı yönetmeli ve müşteriye karar verme hakkını sağlamalı” diyerek oturumunu noktaladı. İkinci oturumda ise Ekonomist Emre Alkin Korona virüsün ekonomiye etkileri konusuyla ilgili gençleri aydınlattı. Alkin ayrıca virüsün otomotiv sektörünü fazlasıyla etkilediğine değindi. Etkinliğin son günü son oturumunda ise Papara CEO’su İlker Diker yer aldı. Diker, dijital dünyada nakitsiz toplum konusuyla nakit paranın kullanımının gün geçtikçe azalacağını ve salgından sonra toplumların nakit paraya ilgisinin azaldığından bahsetti.

 

Üç gün, on bir oturumdan oluşan online etkinlik ECC-19, öğrencilerin ve çalışanların büyük ilgi ve katılımıyla okulumuzun ilk uzun soluklu süren online etkinliği oldu.