Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2022

Gösterim: 248

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz ve Halk Bilimi Topluluğumuz İşbirliğiyle "Özhan Eren 40. Sanat Yılı" Programı Düzenlendi

 

 

 

Yönetmen ve Türk Müziği Sanatçısı Özhan Eren'in 40. sanat yılı kapsamında bir dizi program yapıldı.  Hafta başında Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda Özhan Eren'in senaristliğini ve yönetmenliğini yaptığı Son Mektup ve 120 filmlerinin gösterimi yapıldı.

11 Mayıs Çarşamba günü ise İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bahtiyar Aslan moderatörlüğünde bir panel düzenlendi. Panele konuşmacı olarak Sinema Yazarı İhsan Kabil ve Yazar Gülcan Tezcan katıldı.

 

Panel Doç. Dr. Bahtiyar Aslan’ın yaptığı açılış konuşmasıyla başladı. Özhan Eren’in yaptığı sanatın önemine vurgu yapan Aslan, “Özhan Eren ortaya koyduğu sanat eserleriyle bu topraklara ve değerlerimize sahip çıkıyor.” dedi.

Panel Sinema Yazarı Gülcan Tezcan’ın “120” filmi bağlamında milli manevi değerlere yapılan vurgu konusunda yaptığı konuşmayla devam etti. Panel Sinema Yazarı İhsan Kabil’in “Kelebekler Sonsuzu Uçar” filmi ekseninde Özhan Eren’in çok yönlü sanatına ilişkin yaptığı konuşma ile devam etti. Panelin ardından Özhan Eren ile bir söyleşi düzenlendi. Söyleşide Özhan Eren ilk olarak hayat hikayesinden bahsetti. Eren, “Baba olduktan sonra tüm çocuklar benim çocuğumun gibi hissetmeye başladım. Bu tarihimiz için de geçerli. İçimde bir dert vardı ve onu anlatmak için gayret gösterdim. Tahsil hayati diploma almanızı sağlar. Sizi siz yapacak olan şey, meraklarınızdır.

Gayretleriniz olsun, o sizi mutlaka yere götürür.  Diplomanız ile geçinirsiniz ama gayretleriniz ile zengin olursunuz. Bu zenginlik içinizde yapabileceğiniz en güzel yolculuktur.” dedi.  Panel sonunda İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Ünlü konuşmacılara teşekkür plaketi takdim etti ve toplu hatıra fotoğrafı çekiminin ardından program sona erdi.