Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019

Gösterim: 550

"7. Kariyer Günleri" Etkinliğimiz Üçüncü Gününde de Öğrencilerimizin Yoğun İlgisiyle Devam Ediyor

 

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları iş birliğiyle 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan “7. Kariyer Günleri”, üçüncü gününde de yoğun ilgi gördü.

Üçüncü günün ilk oturumuna Susol Enerji Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Okan Uykan katıldı. Yenilenebilir enerji hakkında konuşan Uykan, “Güneş enerjisi bizler için çok önemli. Evlerinizin çatısında güneş enerjisi sistemi ile kendi enerjinizi karşılamanın yanında gelir de elde edebilirsiniz. Özellikle ülkemizde güneş enerjisini fazlasıyla kullanmamız mümkün. Ülkemiz güneş enerjisi pazarında Avrupa’da ilk beş içerisinde yer alıyor. Belki bunu zamanla daha iyi bir şekilde değerlendirebiliriz.” diye konuştu.

Konuşma sonrasında Susol Enerji Danışmanlık Şirketi Genel Müdürü Okan Uykan’a, üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ – KAGEM) Müdürü Doç. Dr.  Celalettin Yanık tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

Üçüncü günün gerçekleşen ikinci oturumunda moderatörlüğünü Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ – KAGEM) Müdürü Doç. Dr.  Celalettin Yanık’ın yaptığı panele, Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu ve Günaydın Et Kurucu Ortağı İsmet Yalçın konuşmacı olarak katıldı.

Panelin modereatörü üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ – KAGEM) Müdürü Doç. Dr.  Celalettin Yanık, “Önemli iki iş insanımızla beraberiz. Bandırma ve Gönen bölgesi tarım açısından çok önemli. Sizler de bu bölgenin önemli iş insanlarısınız. Ben Selanik Göçmeniyim. Ailem hep memur olmamı, devlette çalışmamı isterdi. Ancak bazen insan yine de hobi bahçesi gibi şeylerle uğraşmak istiyor. Güney Marmara’da büyük bir girişimcilik potansiyeli var. İyi değerlendirilebilirse bölge için güzel olabilir.” dedi.

Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu, “10 dönüm tarlamız vardı biz çalıştık onu 186 dönüme çıkardık. 186 dönüm tarlanın borcunu da çalışarak ödedik. Askerden gelince daha fazla çalışmaya başladım. Hiç sekiz saat uyumadım. En fazla altı saat uyumuşumdur. O dönemin muhtarı bana köyden çıkmamı, Türkiye çapında iş yapmamı önerdi. 2001 yılındaki krizde tarla fiyatları ucuzlamıştı. Senede bin dönüm tarla almaya başladık. Daha sonra ithalat işlemleri için Ankara’ya gittim. Türkiye’ye ilk canlı hayvanı ben getirdim. Haftada 20 bin tane hayvan satıyordum. 30 bin dönüm çeltik ekimiyle Türkiye’nin en büyük çiftçisiyiz. Hedefimiz 100 bin dönüm çeltik ekimi yaparak dünyanın en fazla çeltik ekimini yapan olmak istiyoruz. Türkiye’nin en büyük insansız deposunu da faaliyete sokacağız. Sıfırdan başladık 400 milyon dolara ciromuz var. Gelecek sene hedefimiz 800 milyon dolar.” dedi.

Günaydın Et Kurucu Ortağı İsmet Yalçın, “İlkokula Ağrı’da başladım ancak okulu bitiremeden Erzurum’a taşınmak zorunda kaldık. Aileme katkıda bulunmak için ayakkabı boyacılığı yaptım.  Babam hep bana Allah ile aranı bozma derdi. Haksızlık yapmamamı ve nereden geldiğimi unutmamam gerektiğini söylüyordu. Bir dükkanımız vardı şu an 45 dükkanımız var. Asla nereden geldiğimizi unutmadık. Çok maddi sorun çektik. Ticaretin yüzde doksanı cesarettir. İbrahim Bey de çok cesur davranarak buralara gelmiştir. Kesinlikle hayal kurun. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Ben okuyamadım ama kızım okudu. O yüzden onunla gurur duyuyorum. Hayvancılık bizler için çok önemli bir iş. Hayvana hayvan gözüyle değil de canlı gözüyle bakmanız gerekiyor. Dürüst bir şekilde davranmanız gerekiyor.” diye konuştu. 

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları iş birliğiyle 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan “7. Kariyer Günleri”nin üçüncü gününün sabahki oturumu Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in Gönen Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Mutlu ve Günaydın Et Kurucu Ortağı İsmet Yalçın’a plaket takdim etmesiyle sona erdi.

“7. Kariyer Günleri”nin üçüncü gününün gerçekleşen öğleden sonraki ilk oturumuna katılan Paket Taxi CEO’su Raşit Emir Süer, “Öncelikle bir fikriniz olmalı. Ne istediğinizi bilip bunun için ne yapmanız gerektiğinin farkındaysanız ve bu süreçte bir iğne deliği kadar vakti bile boşa harcamıyorsanız başarı sizinle olur. Dürüst olmak size her zaman kazandırır. Kötü günler görmeliyiz ki ders alalım. Biz emek verelim olmadıysa da olmasın ama biz istediklerimiz için emek verelim.” dedi.

Konuşma sonrasında Paket Taxi CEO’su Raşit Emir Süer’e, üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Suat Uğur tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

“7. Kariyer Günleri”nin üçüncü gününün gerçekleşen öğleden sonraki ikinci oturumuna katılan Boyner Holding Eğitim Yöneticisi Doğan Yıldız, “Çalışma hayatında üç etki vardır: Ürün, insan, eğitim. Ürün kolay elde edilebilir fakat insana hayatında ve özellikle iş hayatında bazı diplomalar gereklidir. Bunlar çalışma arzusu, azim, tutku ve diğerleridir. Hayattaki en büyük başarısızlık, belirsizlik ve kararsızlıktır.” diye konuştu.

Konuşma sonrasında Boyner Holding Eğitim Yöneticisi Doğan Yıldız’a, üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Palaz tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

“7. Kariyer Günleri”nin üçüncü gününün gerçekleşen öğleden sonraki son oturumuna katılan Best A. Ş. İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Orhan Sönmez, “Kariyer dediğimiz şeyin kontrolü tamamen sizin elinizdedir.

Hayatınız boyunca emek sermayesinde iki önemli kavram sizin emek sermayesindeki yerinizi belirleyecektir. Bunlar, beşeri sermaye ve kişisel marka değerinizdir. Bu ikisi sizin kariyerinizi inşa edecek şeylerdir. Beşeri sermayeyi eğitim, becerileriniz, demografik durumunuz, sağlığınız ve tecrübeniz oluşturur. Kişisel marka değerinizi ise okuduğunuz okulun marka değeri, becerileriniz, sosyal çevreniz, fiziksel görünüşünüz, sosyokültürel etkinlikleriniz belirler. Bunların hepsini değiştiremesek bile bazılarını değiştirerek kariyerimize yön vermemiz mümkündür.” dedi.

Konuşma sonrasında Best A. Ş. İnsan Kaynakları Müdürü İsmail Orhan Sönmez’e, üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serap Palaz tarafından plaket takdimi gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları iş birliğiyle düzenlenmekte olan “7. Kariyer Günleri”, 12 Nisan Cuma günü sona erecek.