Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2019

Gösterim: 582

"7. Kariyer Günleri" Etkinliğimiz İkinci Gününde de Öğrencilerimizin Yoğun İlgisiyle Devam Ediyor

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme ve Araştırma Merkezi (KAGEM), Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci toplukları tarafından düzenlenen 7. Kariyer Günleri ikinci gününde de birbirinden değerli isimlerin katılımı ile gerçekleştirilen paneller ile devam etti. Öğleden önce Rektörlük Konferans Salonumuzda gerçekleştirilen paneli Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Suat Uğur, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz takip etti.


İkinci oturumun açılış konuşmasını Üniversitemiz Yönetim ve Liderlik Topluluğu Başkanı Arda Paktaş gerçekleştirdi.


İkinci günün ilk paneli “Ticarete, Hayale, Geleceğe Bu Taraftan” konulu panel oldu. Moderatörlüğünü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Mehmet Emin Erçakar’ın yaptığı panele konuşmacı olarak Bandırma Ticaret Odası Sanayi ve Dış İlişkiler Koordinatörü Taner Hacıoğlu, Bandırma Ticaret Odası Sicil Müdürü Başak Dönmez, Balıkesir TÜRMOB Bandırma Temsilcisi Mustafa Karaduman, Balıkesir KOSGEB KOBİ Uzmanı Kadir Dağdeviren ve Bandırma Yılmazlar İnşaat Genel Müdürü Adem Yılmaz katıldı.


Panelde, ticaret odaların ne işe yaradığı, şirket kurması için gençlerin neler yapması gerektiği, ticarete atılma aşamasının başlangıç süreci, ticaret sicili, mali müşavirlik mesleği, mali müşavirlerin şirket kurulma aşamasında neler yaptığı,  KOSGEB’in destek programlarıyla ilgili gençlere ışık tutacak bilgiler paylaşıldı. Öğleden önce gerçekleşen panel katılımcılara verilen teşekkür plaket ile sona erdi. 

 

Öğleden sonra devam eden etkinliğimizin açılış konuşmasını KAGEM Müdürümüz Doç. Dr. Celalettin Yanık gerçekleştirdi oturuma konuşmacı olarak Diniz Adient Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Dilek Kaya Polatgil katıldı. Polatgil, CV hazırlama konusunda ve iş görüşmesi mülakatlarında nelere dikkat edilmesi gerektiğiyle ilgili sunum gerçekleştirdi. Polatgil sunumunda ayrıca insan kaynakları uzmanlarının iş görüşmelerinde nelere dikkat ettikleriyle ilgili de örnekler verdi. Polatgil, “Hayat yarışında başarısız olmaktan korkmamak gerekiyor. CV’ler iş görüşmesinde seçilmenizi sağlayacak bir dokümandır. Sizi görüşmeye davet ettirecek en önemli unsurlardan biridir” diye konuştu.


Oturum Oyak Reault İnsan Kaynakları Müdürü Neslihan Akkozak’ın “Endüstriyel İlişkilerin Değişen Doğası” konulu sunumu ile devam etti. Akkozak çalışan motivasyonun önemine değindiği konuşmasında, “Bir şirket vizyonuna çalışan gücünü koyduysa onun önüne hiçbir şey geçemez” dedi. Oturumun son bölümünde ise Tredin Oto Donanım İnsan Kaynakları Müdürü Elif Çelikkoparan ve Adient Turkey Seating İnsan Kaynakları Müdürü Ayhan Yazar “Öğrenciliğin Güzel Yılları ve İş Dünyasının Gerçekleri” konulu sunum gerçekleştirdi. Oturum katılımcılara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.