Güncelleme Tarihi: 10 Nisan 2018

Gösterim: 1603

Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği'nin (AUSDER) 2. Olağan Genel Kurulu ve Ödül Töreni’ne Katıldık

Akıllı Ulaşım alanında YÖK tarafından ihtisas üniversitesi olarak belirlenen üniversitemiz, bu alanda çalışmalara devam etmektedir. Üniversitemizin de üye olduğu Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği’nin (AUSDER) 2. Olağan Genel Kurulu ve Ödül Töreni’ne üniversitemizi temsilen, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Üniversitemiz Akıllı Ulaşım Sistemleri Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mehmet Tektaş, Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necla Tektaş ve Araştırma Görevlisi Caner Pense katıldı.

Ankara Oteli’nde düzenlenen kurul, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın  da katılımıyla 28 Mart Çarşamba günü 10:00’da başladı. Bakanlığın Akıllı Ulaşım üzerine 2018-2020 Strateji ve Eylem Planı’nın üzerinde durulduğu kurulda, AUSDER Başkanı Erol Aydın da derneğin faaliyetlerinden bahsetti. Ayrıca kurulda “Aklın Yolu Akıllı Yollar Ödülleri” de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve diğer bürokratlar tarafından sahiplerine verildi.

Kurul öncesi Üniversitemiz standını ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, üniversitemizde düzenlenecek olan 1.Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı hakkında bilgi aldı. Bakan ile beraber standımızı ziyaret eden Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü (HGM) Ensar Kılıç, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı Mehmet Habib Soluk, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) Başkanı Erol Aydın, üniversitemizin akıllı ulaşım alanındaki çalışmalar hakkında bilgi alarak, düzenlenecek 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı için destek vereceklerini belirttiler.  Bu kapsamda, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Haberleşme Genel Müdürü (HGM) Ensar Kılıç, TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Sözcüsü Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Akıllı Ulaşım Sistemleri Derneği (AUSDER) Başkanı Erol Aydın, üniversitemizde düzenlenecek 1. Uluslararası Akıllı Ulaşım Sistemleri Konferansı’na davetli konuşmacı olarak katılacaklarını belirttiler.


Fotoğraflar