Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Denizcilik Fakültemizde Proje Geliştirme ve Yönetimi (PCM) Eğitimi

Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi’nde akademik personele yönelik olarak Proje Geliştirme ve Yönetimi Eğitimi (PCM) verildi. İngilizce adının kısaltması olarak daha çok PCM eğitim olarak bilinen Proje Geliştirme ve Yönetimi Eğitimi, Kalkınma Ajansları, Avrupa Birliği, Dünya Bankası, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve birçok ulusal ve uluslararası kuruluş tarafından temel projelendirme yaklaşımı olarak kabul edilmektedir. PCM bir proje formatı olmaktan daha çok temel proje geliştirmeye yönelik kapasite gelişim aracı olarak tanımlanmaktadır. Denizcilik Fakültemiz bir taraftan Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) akreditasyonu için çalışırken, bir taraftan da ulusal ve uluslararası projelerden daha çok pay alabilmek için akademik personelimize yönelik Proje Geliştirme ve Yönetimi Eğitimi gerçekleştirmiştir. Üç gün süren eğitime devam eden katılımcılar sertifika almaya hak kazanmışlardır.