Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1277

Rektörümüz BENGİ Projesi Kapsamında Enerjisa Bandırma Fen Lisesi’ne Konuk Oldu

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Eğitimde Niteliği Geliştirme ve İzleme Projesi (Bengi) kapsamında Enerjisa Bandırma Fen Lisesi’nin düzenlemekte olduğu tecrübe paylaşımı programının bu haftaki konuğu oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Kılıçgil’in de hazır bulunduğu program Enerjisa Bandırma Fen Lisesi kapalı spor salonunda gerçekleşti. Okul Müdürü Mahmur Bakır’ın açılış konuşmasıyla başlayan programda Rektörümüz üniversitemizdeki fakülte ve bölümleri tanıttı, açılacak olan yeni fakülte ve bölümlerle ilgili de bilgiler verdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ‘’Hedefimiz 11 fakülte, şu an 8 fakültemiz mevcut bulunmakta, 3 fakülte için de YÖK’e müracaatta bulunduk, tıp ve hukuk fakültesi açmak istiyoruz bir iki yıl içerisinde onları da açmış olacağız. Türkiye’nin en güzel ilçelerinden biri, en güzel coğrafi bölgelerinden bir tanesinde yer alan, özellikle de İstanbul, Bursa, Çanakkale, İzmir ve Manisa gibi büyük şehirlere de yakın olan, eğitim düzeyinin ve refah düzeyinin yüksek olduğu bir kent olan Bandırma’ya yakışan güzel bir üniversite olmak istiyoruz. Öğretmen ve öğrencilerin tercihi açısından şanslıyız. Bunun yanında Meslek Yüksek Okullarımız mevcut. 16 ya yakın yüksek lisans ve doktora programımız var. Size söz veriyorum buradaki görev sürem içerisinde Bandırma’da sizlerin tercih edeceği, memnun kalacağınız bir üniversite meydana getirmek için elimizden gelen çabayı sarf edeceğiz. ‘’ dedi.

Eğitim alt yapısının önemine de değinen Rektörümüz ‘’Nisan ayında üniversitemizin yeni merkez yerleşke binalarının inşaatlarına başlıyoruz, sizin için Türkiye’nin en güzel kampüsünü Bandırma’ya inşa edeceğiz’’ diye konuştu.

Yolun daha başlangıcındasınız, bu çağda üniversite bitirmek yetmiyor sonrasında lisansüstü eğitim, sertifika programları, onlar da yetmiyor, ömür boyu eğitim şart. Eğer bu çağa uygun adımlar atmazsanız kaybedebilirsiniz, rekabetçi bir çağdayız bu yüzden kendinizi donatmanız lazım. Kendimizi yenilemezsek her taraf rakiplerle dolu, arkalarda kalırız istediğimiz hedeflere ve amaçlara ulaşamayız, bu yüzden eğitim öğretim çok önemli. Hayat boyu eğitim kavramı aklınızda kalsın. Bundan 10, 20, 30 sene öncesine bakıldığında üniversiteye giden kişi sayısının arzuladığımız bir sayı olmadığını görmekteyiz. Ancak bugün çok daha iyi sayılara ulaştık. Sizler kendinize yatırım yaparsanız Türkiye’ye, vatanımıza ve milletinize o kadar yatırım yapmış olursunuz. Günümüzde 7 milyon üniversite öğrencisi var şu anda dünya coğrafyasında yakın bölgemizdeki ülkelerin hepsinden daha fazla. Bu yüzden gelecekten çok umutluyuz. Eğitim her şeyin önünde, bir toplum nüfusunu ne kadar eğitir ve donatırsa o anlamda başarılı olur, ekonomik ve sosyal anlamda gelişir, refah düzeyi yükselir. Göstergeler önemli, 7 milyon üniversite öğrencisinin 500 bini yüksek lisans, 100 bini doktora öğrencisi. Sizin birinci göreviniz derslerinize iyi çalışmak, vaktinizi dolu geçirmektir. Boş çuval dik durmaz, bilgi dağarcığınız dolu değilse hayatta başarılı olma imkânınız yok, gayret göstereceksiniz sizlere en önemli tavsiyem budur’’ dedi.

Yabancı dilin önemine de değinen Rektörümüz, üniversite sonrasında lisansüstü eğitimin mutlaka düşünülmesi gerektiğini belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir konuşmasının devamında ‘’Bengi projesinin esası okuma alışkanlıklarımızı artırmak. Türkiye de okuma alışkanlığımız çok zayıf, kişi başı 1 kitap bile düşmüyor. Okurken seçici olmalıyız, belli alanlara odaklanırsanız kendinizi daha iyi geliştirirsiniz. Hem aklınıza, hem duygularınıza, hem de gönlünüze hitap eden şeyleri seçerek okuyunuz. Hayatta kim daha çok okursa o daha başarılı oluyor, nitelikleri daha çok gelişiyor, kendini daha iyi ifade ediyor, bilgi dağarcığı artıyor ve vizyonunu geliştiriyor. Eğitimin yanı sıra sanatsal ve sporsal faaliyetler de çok önemli, hepsi bir arada olursa mükemmel insanlar haline gelirsiniz. Almış olduğunuz teknik eğitim tek başına yeterli değil, ülkeleri incelediğimizde şunu görüyoruz, insanları hem maddi hem manevi olarak eğitmek gerekiyor. Teknik eğitimi bir takım değerlerle birleştiremezsek tek başına yeterli değildir; etik değerler ile bütünleştirerek güzel ve iyi insanlar ortaya çıkarabiliriz. Bazı ülkelerde eğitim düzeyi çok yüksek ama bu yöne önem vermemişler, o ülkelere bakıldığında istenilen ekonomik kalkınma ve büyümenin gerçekleşmediğini görüyoruz. İkisini bir arada tam anlamıyla verebilirsek o zaman başarıya ulaştığımızı göreceğiz’’ dedi.

Önemli olanın azda olsa devamlı olan olduğunu ifade eden Rektörümüz, azmin, gayretin ve disiplinin önemine vurgu yaptı. Rektörümüz ‘’Hedef koymak çok önemli, hedef olmasa ne siz istediğiniz gibi olursunuz ne ailenizin beklentileri gerçekleşir ne de ülkemizin sizden beklentileri ortaya çıkmış olur. Gençlerin hepsi ülkeye yararlı faydalı insanlar olsun beklentisindeyiz her alanda. Hedeflere ulaşmak için düzgün araçlardan yararlanacağız’’ dedi.

Konuşmasının son bölümünde Rektörümüz ‘’Bu toplum belli bir yaşa gelene kadar bize yatırım yapıyor. Türkiye’yi geliştirmek için dernek ve vakıfları, yani sivil toplumu geliştirmemiz gerekiyor. Sizlerin her birinizin birer dernek, vakıf kurucusu veya üyesi olmanız lazım, gelişmiş ülkelere bakıldığı zaman kişi başı STK üyeliği sayısının çok fazla olduğunu görmekteyiz. Her şeyi devletten beklemeyeceğiz. Yaşama atılır atılmaz örgütlenip bir araya geleceğiz, sosyal anlamda, eğitim, kültürel ve sportif anlamda bizde katkıda bulunacağız. Kültürel düzeyi yüksek, tarih, edebiyat gibi birçok konuya vakıf insanlar toplumda aranan insanlardır, bu yüzden toplumda böyle insanlar olmak için bu konulara da önem vermek zorundayız. Atasözleri, deyimler ezberleyip cümleler içinde kullanacaksınız, şiirleri ezberleyeceksiniz, edebi olarak zengin olacaksınız, toplumda sevilen sayılan öncü olan bir insan olmak için kendinize yatırım yapacaksınız’’ diye konuştu.

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği ve büyük bir dikkatle takip ettiği program İlçe Milli Eğitim Müdür Mustafa Kılıçgil’in kapanış konuşması ile son buldu. Program bitiminde Enerjisa Bandırma Fen Lisesi adına bir öğrenci tarafından Rektörümüze çiçek takdiminde bulunuldu.