Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1059

İstiklal Marşı´nın Kabulünün 97. Yılı ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma Günü Bandırma'da Törenle Kutlandı

12 Mart İstiklal Marşı´nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy´u Anma programı  düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Bağımsızlığımızın simgesi, milli birlik ve beraberliğimizin ifadesi İstiklal Marşımızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıl dönümü ve İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy´u anma günü, Barış Manço Kültür Merkezinde gerçekleşen etkinliklerle kutlandı. 

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir'in de hazır bulunduğu anma programına Bandırma Kaymakamı Sayın Günhan Yazar, Garnizon Komutanı Albay Selahattin Akalp, Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, ilçe protokolü ile birlikte İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa Kılıçgil, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, gaziler , davetliler ve öğrenciler katılım gösterdi. Tören, Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu Müdürü Ahmet Özdemir yaptı. 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Mehmet Akif Ersoy´un hayatının ve İstiklal Marşı´nın mecliste kabul edilmesinin anlatıldığı programda, Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin hazırlayıp sunduğu koro ve tiyatro oyunu büyük ilgi gördü.


Fotoğraflar