Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1238

Üniversitemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinlikleri

8 Mart Dünya Kadınlar Günü üniversitemizde düzenlenen "İlham Veren Kadınlar Paneli” ile kutlandı. 

Panele Erdek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Sarı, Solucan Gübresi İpasol Kurucusu İlknur Pazarcık ve diksiyon eğitmeni Zeynep Bayraktutan konuşmacı olarak katıldı.

Rektörlük konferans salonunda düzenlenen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. İktisat Topluluğu tarafından düzenlenen panelin moderatörlüğünü diksiyon eğitmeni Zeynep Bayraktutan yaptı. Bayraktutan yaptığı açılış konuşmasında, "Mutlu kadınlar, mutlu erkekler, mutlu çocukların kısaca mutlu bir toplumun olmasını istiyorsanız kadını mutlu etmeniz gerekiyor" dedi.

Panelde ilk olarak Solucan Gübresi İpasol Kurucusu İlknur Pazarcık söz aldı. İş  dünyasına nasıl atıldığından bahseden Pazarcık, evde yapmaya başladığı solucan  gübresi üretiminin geldiği noktayı ve başarı hikayesi anlattı. 

Erdek Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özlem Sarı ise panelde iş dünyasında kadın olarak var olmanın sırlarından bahsederek günün anlam ve önemine ilişkin önemli bilgiler paylaştı.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören panelde öğrencilerimiz söyledikleri şarkılar ile panele renk kattı. Panel Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Evren İpek tarafından panelistlere verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.