Güncelleme Tarihi: 03 Nisan 2018

Gösterim: 1044

Rektörümüz ve Üniversitemizin Üst Yönetimi Kızılay’a Kan Bağışında Bulundu

Öğrencilerimiz ve üniversitemiz üst yönetimi kan bağışında bulunma farkındalığını oluşturma amacı ile Kızılay'a kan bağışında bulundu. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve üniversitemizdeki daire başkanların da katıldığı kan bağışına ilgi yoğun oldu.

Merkez yerleşkede bulunan Rektörlük fuaye alanında Kızılay'ın açtığı stantta kan bağışında bulunarak destekte bulunan Rektörümüz yaptığı açıklamada kan bağışı yapmanın vatandaşlık görevi olduğunun altını çizdi. Rektörümüz, “Kan bağışında bulunmak yardımlaşmanın çok güzel bir örneğidir. Ülkemizin buna ihtiyacı var. 2017 yılında 2 milyon 400 bin ünite Türkiye'de kan alınmış ve ülkenin ihtiyacının yüzde 85'i Kızılay'ın kan merkezleri tarafından karşılanmış. Bizler de Kızılay’ın yaptığı bu güzel çalışmada küçük de olsa katkımız bulunmasını istedik ve kan bağışında bulunduk” dedi.

Üniversitemizde isteyen öğrenci ve üniversite personeli belirli periyotlarla açılan Kızılay standında kan bağışında bulunuyor.