Güncelleme Tarihi: 29 Ekim 2022

Bandırma’da 29 Ekim Coşkusu!

Cumhuriyetimizin kuruluşunun 99. yıl dönümü münasebetiyle Bandırma’da törenler gerçekleştirildi. 28 Ekim Cuma günü gerçekleşen ve Üniversitemizi temsilen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in katıldığı ilk törene Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. General Selahattin Akalp, Balıkesir Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş, gaziler, şehit aileleri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk koyma merasimi ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla sona erdi.

29 Ekim Cumartesi günü gerçekleşen program ise saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini binanen Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal tarafından gerçekleştirilen konuşmanın ardından öğrenciler tarafından okunan şiirler, halk oyunları ve dans gösterileriyle devam eden program resmi geçit töreni ile son buldu.