Güncelleme Tarihi: 21 Ekim 2022

Gösterim: 518

Öğretim Üyemiz Doç. Dr. Bilal Aydoğan "En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı.

Meslek Yüksekokulumuz Gemi İnşaatı programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Aydoğan Stanford Üniversitesi tarafından hazırlanan 2021 yılı ilk %2'lik dilime giren "En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı.

Stanford Üniversitesi bilim insanlarından Prof. Dr. John P.A. IOANNIDIS ve araştırma ekibi tarafından, 22 anabilim dalı ile 176 alt bilim dalında dünyadaki bilim insanı arasından ilk yüzde 2'lik dilime giren 200.409 bilim insanının yer aldığı liste Elsevier veri tabanında yayımlandı. Liste oluşturulurken akademik performansın en somut çıktıları olarak kabul edilen nitelikli yayın sayısı, makalelerin yayımlandığı derginin etki değeri, çalışmalarına yapılan “atıf sayısı, h-indeks, hm_indeks, patent sayısı, ilk isim ve tek isim makale sayısı, atıf alan makale sayısı ve atıf yapan makalenin yayımlandığı derginin etki değeri gibi temel ve ciddi uluslararası ölçütler kullanıldı. Sıralamaya Türkiye’den 1.202 akademisyen girerken, bu listede Üniversitemizden dört akademisyen de yer aldı. 

Akademisyenlerin başarısıyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, “Listeye adını yazdıran Denizcilik Meslek Yüksekokulu Gemi İnşaatı programı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bilal Aydoğan’ı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.


Fotoğraflar