Güncelleme Tarihi: 09 Temmuz 2022

Gösterim: 505

Fakültemizin İlk Mezuniyet Töreni Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

Fakültemizin ilk mezuniyet töreni 2 Temmuz Cumartesi günü saat 18.00’da büyük bir coşkuyla gerçekleşti. Bandırma 17 Eylül Stadyumunda gerçekleşen Üniversitemiz mezuniyet töreninde Tarih Bölümü ile Türk Dili ve Edebiyatı Bölümlerimizin ilk mezunları kep atma heyecanını yaşandı. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in ev sahipliği yaptığı törene Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tuğ. Gen. Selahattin Akalp, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Karesi Kaymakamı Metin Arslanbaş, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Adalet Komisyon Başkanı Mehmet Tarakçı, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, il ve ilçe protokolü, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcileri, akademik ve idari personelimiz, basın mensupları, öğrencilerimiz ve velileri katılım gösterdi. 

Tören hazırlıkları esnasında Üniversitemiz Müzik Topluluğunun müzik grubu hareketli ve eğlenceli şarkılarıyla öğrencilerimiz ve misafirlerimize müzik ziyafeti sundular. Bayrak ve flama eşliğinde mezun öğrencilerimizin tören geçişleri ile başlayan program saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından halk oyunu gösterileri ile devam etti. Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından açılış konuşması gerçekleştirildi.

Açılış konuşmasının ardından gerçekleşen protokol konuşmalarında sırasıyla Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin ve Balıkesir Valisi Hasan Şıldak birer konuşma yaparak mezuniyet töreniyle ilgili duygu ve görüşlerini ifade ettiler.

Konuşmalardan sonra Üniversitemiz fakülte ve meslek yüksekokullarını birincilikle bitiren öğrencilerimizin tüm mezun öğrencilerimiz adına kütüğe plaket çakma seramonisi gerçekleştirildi. 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı'nda, Üniversitemizi ve Sağlık Bilimleri Fakültemizi birincilikle bitiren, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencimiz Şevval Kurum fakülte ve meslek yüksekokulu birincilerimiz ve tüm mezun öğrencilerimiz adına gerçekleştirdiği konuşmasında heyecanını ve mutluluğunu dile getirerek tüm mezun öğrencileri tebrik etti. 

Programda daha sonra dereceye giren öğrencilerimize ödül ve plaket takdim törenine geçildi. 2019-2020, 2020-2021 ve 2021-2022 eğitim-öğretim yıllarında Üniversitemizi birincilikle tamamlayan öğrenciler plaket ve ödüllerini Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ın elinden alırken ikincilik plaketleri ve ödüller Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir tarafından, üçüncülük plaketleri ve ödülleri ise 6. Ana Jet Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral Selahattin Akalp tarafından takdim edildi. Öğrenim gördükleri fakülte ve meslek yüksekokullarını dereceyle bitiren öğrencilere de protokol üyeleri tarafından plaket ve ödül takdimleri gerçekleştirildi.

Plaket ve ödül takdimlerinin ardından mezun veren birimlerin dekan, müdür, bölüm başkanları, öğretim üyeleri, akademik ve idari personeli mezuniyet belgelerini takdim etmek üzere öğrencilerimizin yanına geçtiler. Belgeler takdim edildikten sonra tüm öğrencilerimizin mezuniyet belgelerini havaya kaldırdığı güzel bir hatıra fotoğrafı çekildi.

Çok yoğun bir katılım ve büyük bir coşkuyla gerçekleşen mezuniyet törenimiz kep atma alanında bir araya gelen mezun öğrencilerimizin, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in geri sayımı ve müzik eşliğinde heyecanla keplerini havaya fırlatmasıyla son buldu. Yüzlerce kepin havada süzüldüğü bu güzel an fotoğraf ve video çekimleriyle ölümsüzleştirildi. 


Bölüm ve programlarını başarıyla tamamlayan, meslek yaşamlarına başlayacak olan sevgili mezun öğrencilerimizi tebrik ediyor, her şeyin gönüllerince olmasını temenni ediyoruz.