Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2022

Gösterim: 514

8. Kariyer Günleri Başarılı Bir Şekilde Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile öğrenci toplulukları iş birliğiyle 30-31 Mayıs 1-2-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen “8. Kariyer Günleri”, başarıyla gerçekleşti.

“8. Kariyer Günleri” açılışına sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerimiz yoğun katılım gösterdi. Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ile birlikte üniversite yöneticilerimiz ve öğretim üyelerimiz de açılışta hazır bulundu

“8. Kariyer Günleri” etkinliğinin açış konuşmasını gerçekleştiren Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk, “Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) olarak ‘8. Kariyer Günleri’ etkinliğimizi önceki dönemlerde olduğu üzere 5 güne yaymayı planladık. Her fakülteyi temsil eden öğrenci topluluklarına ayrı bir gün ayrılmış bulunmaktadır. Bu program için öğrenci topluluklarımızla uzun bir çalışma sürecimiz oldu. Ümit ederim ki öğrencilerimiz buraya gelen firmalarla görüşerek önemli fırsatlar ve iş imkanları elde ederler. Faydalı bir etkinlik olmasını diliyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.“ diye konuştu.

Gerçekleşen açılış programı sonrası “8. Kariyer Günleri”nin 1. Gün oturumları Sosyal Etkinlik ve Eğlence Topluluğu ile Google Developer Student Club Topluluğunun etkinlikleri ile devam etti. Istcode CEO’su Anıl Ergin, “Girişimciliğin Sanatı” başlığıyla katılımcılara girişimciliğe yönelik izlediği yol haritasını aktararak kariyer planlamasında başka bir yolun mümkün olabildiği vurguladı. Değişen dünya ve bu bağlamda teknolojik gelişmelere vurgu yapan Google Devoloper Yazılım Geliştirme Uzmanı Emirhan Güleç ise “Yapay Zeka ve Tenserlow Ekosistemi” konu başlığı ile teknolojik gelişmeler ışığında kariyer planlamasının nasıl olabileceğini aktardı. Kıdemli Yazılım Mühendisi Emre Avcı ise  kurumsal şirketlerdeki teknolojik yazılımı konusunda sunumlar gerçekleştirerek bu alanda kariyer planlaması yapmak isteyen katılımcılara çeşitli aktarımlarda bulundu. Öğrenme Tasarımcısı Çağın Küpeli’nin “Kişisel Öğrenme Ağı” başlıklı sunumunda ise kşilerin kariyer hedeflerinde başarılı olmanın önemli kaidelerinden birinin kişisel ağlarının gelişiminde geçtiğini ve söz konusu ağın nasıl oluşturulması gerektiğine yönelik önemli aktarımlarda bulundu.

“8. Kariyer Günleri” etkinliğinin ilk gününün sabahki oturumları, gerçekleşen sunumların ardından, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Armağan Türk’ün katılımcı konuklara plaket takdimiyle sona erdi.

“8. Kariyer Günleri” etkinliği öğleden sonra düzenlenen “E-Spor Bir Spor Mudur?” ve “Sektörün Gerçekleri” oturumları ile devam etti. Moderatörlüğünü Sosyal Etkinlik ve Eğlence Topluluğu ile Google Developer Student Club Topluluğu öğrencilerinin yaptığı oturumlarda yeni kariyer fırsatları ile ilgili sunumlar gerçekleştirildi.

 “8. Kariyer Günleri”nin ikinci gününün ilk etkinliği, Yeşil Pati Topluluğu iş birliği ile Veteriner Hekim Erman Toker’in katılımıyla gerçekleştirildi. Erman Toker “Kariyer Yolculuğu ve Deneyim Aktarımı” başlıklı sunumuyla “Nasıl girişimci olunur?” konusunu ele aldı. Akabinde Lojistik Topluluğu iş birliğiyle ticari Hat Yöneticisi Kaan Altınok’un sunum yaptığı Lojistiğin Geleceği oturumuna geçildi. Lojistiğin Geleceği oturumunda Kaan Altınok, Pandemi sürecinde Lojistiğin artan önemini belirterek Lojistik sektörünün geleceğine ilişkin projeksiyonlarını aktardı. Söz konusu aktarımla Lojistik sektörü için gelecekte istihdam htiyacının artacağını kariyer planlamasında ifade edilen bu durumun göz önünde bulundurulması gerektiğini vurguladı.

“8. Kariyer Günleri” etkinliğinin ikinci gününün öğleden sonraki oturumları ise Genç Liderle Topluğu ile Yönetim ve Liderlik Topluluğu’nun düzenlendiği etkinliklerle devam etti. BANSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Adem Yılmaz ve Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat’ın katılım sağladığı Genç liderler Topluluğu Kariyer Etkinliklerinde ve Demmar Makine Genel Müdürü İsmail Çoban’ın, Ege Taşınmaz Değerleme ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Aydoğdu’un ve FKK Güney Oto İthalat Sorumlusu Emre Altuncu’nun katıldığı Yönetim ve Liderlik Topluluğu Kariyer Etkinliklerinde profesyonellerin kariyer deneyimleri aktarıldı. Mezuniyet sonrasında izlenecek yollar ve genç girişimciler için önemli bilgilerin yer verildiği sunumlarda çalışma piyasasında ihtiyaç duyulan personellerin özellikleri ve işverenlerin işe alım süreçlerine öenm verdikleri hususular ifade edildi.

“8. Kariyer Günleri” etkinliğinin üçüncü gününü Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci toplulukları iş birliğinde icra edildi. Bu kapsamda yerel ve ulusal pek çok hastanesinin katılım sağladığı hastaneler oturumu gerçekleştirildi. Hastaneler oturumunda hastane temsilcileri hastanelerinin tanıtımını yaparak ihtiyaç duydukları personellere ilişkin bilgiler paylaştı. Akabinde Sağlık Sektörünün geleceğinin bu alana ilişkin yapılan insanı yaırımların ele alındığı panel gerçekleştirildi. Panele Bandırma Royal Hastanesi Genel Müdürü İsmet Karakaya, MLPCARE Sağlık Grubu Kalite ve Risk Yönetimi Direktörü Nihal Ünlütürk, BHT Klinik İstanbul Tema Hastanesi Genel Müdür Yardımcısı Erkan Yeter ve İstanbul Arel Üniversitesi Öğretim Üyesi Muzaffer Berna Doğan katılım sağlayarak Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencilerinin kariyer planlamasında dikkat etmeleri gereken noktalara ilişkin değerlendirmelerde bulundular.

 “8. Kariyer Günleri” etkinliğinin dördüncü gününde ise Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi bölümlerinde öğrenim gören öğrencilerin kurdukları topluluklar çeşitli oturumlar gerçekleştirdi. Bu kapsamda Medya ve İletişim Topluluğu, “Medyanın Gücü ve Önemi” başlıklı sunuma Eski Başbakanlık Basın Müşaviri ve Bandırma Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Saadettin Çay’ı konuk etti. Saadettin Çay, Medya ve İletişimin dünü ve bugününü ele alarak yarınlarda olacağı yere ilişkin sunumlarını gerçekleştirerek öğrenci ve mezunların nasıl bir yetkinliğe sahip olmaları gerektiğini tecrübelerinden bir takım kesitlerle vurguladı. Akabinde değişen ve dönüşen medya ve iletişim sektörüne dikkat çekmek ve bu alandaki izlenimlerin aktarılmasını sağlamak maksadıyla “Yeni medya ve İnfluecer” konulu bir oturum gerçekleştirildi. Oturuma konuk olan Haluk Arslantaş, yeni medyanın dinamiklerini ve bu alandaki çalışma koşuları, çalışma şekilleri ve istihdam edilen kişilerden aranan özelliklere dair önemli açıklamalarda bulunuldu.

 “8. Kariyer Günleri” etkinliğinin beşinci gününü ise İş hayatında Çalışan Psikolojisi konusunun ele alındığı ve Psikolok Danışman Berfe Baymak’ın konuk olduğu oturumla başladı. Berfe Baymak, İş hayatında başarılı olmak ve planlanan kariyer hedeflerine ulaşmada çalışanın sosyal ve psikolojik anlamda dikkat etmesi gereken konuları aktardı. Kamu ve özel sektörlerde istihdamın Yolları başlığı ile Sena Yıldırım’ın konuk olduğu  “8. Kariyer Günleri” etkinliğinin beşinci günü 2. Oturumunda öğrencilerin mezuniyet öncesinde takip etmesi gereken bir takım yollar ele alındı. Ardından Yetenek Yönetim Uzmanı Çiğdem Çalışkan’ın katılımı ile İnsan Kaynakları Uzmanlarının gözünde çalışmanın geleceğine ilişkin sunum gerçekleştirildi.

“8. Kariyer Günleri” etkinliğinin kapanış oturumu ise Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi’nde daha önce gerçekleştirilen Kariyer Günleri’ne iştirak eden ve ilgili programlardan istifade ederek kariyer yolcuklarında başarılı olan Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mezunlarının konuk olduğu mezunlar oturumu gerçekleştirildi. Mezunlar oturumunda mezun öğrencilerimiz deneyim aktarımında bulunu. Ayrıca mezun öğrenci ilişkilerinin gelişimi çerçevesinde bir takım program ve projeler için çeşitli adımlar atıldı.

Bu çerçevede Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile öğrenci toplulukları iş birliğiyle 30-31 Mayıs 1-2-3 Haziran tarihleri arasında düzenlenen, yerel ve ulusal düzeyde 40 üzerinde seçkin konuşmacının katıldığı “8. Kariyer Günleri”, öğrencilerimizin yoğun ilgi ve katılımıyla, büyük bir başarıyla gerçekleşti.