Güncelleme Tarihi: 20 Şubat 2022

Gösterim: 1194

Üniversitemiz, Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi İş Birliği ile “Bandırma’nın Afetselliği” Programı Gerçekleştirildi

Üniversitemiz, Bandırma Kent Konseyi ve Bandırma Belediyesi iş birliği ile düzenlenen “Bandırma’nın Afetselliği” programı kapsamında, ilk olarak Barış Manço Kültür Merkezi’nde, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cenk Yaltırak’ın konuşmacı olarak katıldığı, ‘Geçmişten Geleceğe Marmara Depremleri’ konferansı gerçekleştirildi. Vatandaşların da katılım sağladığı konferansın ardından, program kapsamında, Belediye Eski Düğün Salonu’nda ‘Afet Farkındalık Çalıştayı’ yapıldı.

Üniversitemiz adına koordinatörlüğünü Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Aydın’ın üstlendiği çalıştaya Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Bandırma Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat, AFAD uzmanları, ilçemiz ve bölgemizdeki kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, meslek odaları, dernekler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve basın mensupları katılım gösterdiler.
Amacı “Bandırma ve bölgemizdeki paydaşların bir araya gelerek, Bandırma’daki potansiyel afet risk alanlarının belirlenmesi, afet farkındalığının arttırılması, bilhassa afet farkındalığının arttırılmasında karşılaşılan sorunların belirlenmesi ve olası çözümler için görüş alışverişi yapılması” olarak açıklanan çalıştayın açılış bölümünde, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, SBE Müdürümüz Doç. Dr. Ahmet Aydın, Kent Konseyi Başkanı Serdar Polat ve Prof. Dr. Cenk Yaltırak görüşlerini paylaşarak başarılı bir çalıştay temennisinde bulundular. Açılış konuşmalarından sonra başlayan yuvarlak masa toplantılarında, katılımcılar, belirlenen program ve konular çerçevesinde görüş alışverişi yaparak görüş ve önerilerini, formlar aracılığı ile Çalıştay Merkez Masası’na iletirken, masa başkanları da, masalarında görüşülen ve öne çıkan hususlar hakkında kısaca bilgi verdiler. 


Üniversitemiz akademisyenlerinden Doç. Dr. İsmail Koçak,  Doç. Dr. Çağatay Başarır, Doç. Dr. Özer Yılmaz, Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar, Dr. Öğr. Üyesi Ersoy Kutluk, Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Güvenoğlu ve Arş. Gör. Dr. Sinem Atay’ın masa başkanı olarak görev yaptığı, Arş. Gör. Abdurrahman Arslan, Arş. Gör. Çağlar Orak, Arş. Gör. Dilara Özel ve Arş. Gör. Hasan Güloğlu’nun da katkı sunduğu “Afet Farkındalık Çalıştayı” başarıyla tamamlandı.  
Katılımcılara, afet farkındalığına ilişkin bir anketin de uygulandığı, görüş, öneri, dilek ve temennilerin alınmasıyla sona eren çalıştaydan elde edilen bulgular ışığında hazırlanacak olan “Bandırma Afet Farkındalık Çalıştayı Sonuç Raporu” önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacak.


Fotoğraflar