Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2022

Gösterim: 796

Üniversitemizde GMKA 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı Kapsamında Proje Bilgilendirme Toplantısı Gerçekleşti

Güney Marmara Kalkınma Ajansı (GMKA) tarafından uygulanacak olan 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümümüzün hazırladığı proje tanıtım toplantısı Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda düzenlendi. Bölgemizde yerel dinamikleri harekete geçirerek yoksulluk, göç ve kentleşmeden kaynaklanan sosyal sorunları gidermek, değişen sosyal yapının ortaya çıkardığı ihtiyaçlara karşılık vermek, toplumun dezavantajlı kesimlerinin ekonomik ve sosyal hayata daha aktif katılmalarını sağlamak, istihdam edilebilirliği artırmak, sosyal içermeyi, sosyal girişimciliği ve yenilikçiliği desteklemek ve sosyal sorumluluk uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla uygulanacak olan ve hibe alt limiti 1 milyon Türk Lirası olarak belirlenen 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programına dört öncelik alanında başvuruda bulunulabiliyor.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu yürütücülüğünde, İstanbul Biruni Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölümü ile Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü ortaklığı, İŞKUR Bandırma Şubesi, Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) ve Bandırma Gübre Fabrikaları AŞ (BAGFAŞ) iştirakleriyle, programın birinci öncelik alanı olan ‘İstihdam Edilebilirliği Artırmak’ üzerine engelli vatandaşlarımızın istihdama kazandırılmasını amaçlayan “Becerini Öğren İstihdama Katıl” projesinin tanıtım toplantısına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oktay Eray, Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin, Bandırma Rehberlik ve Araştırma Merkezi Kurum Müdürü Erol Gülle, Gönen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mutlu ve bölgenin önde gelen firmalarından temsilciler katıldı.
Toplantıda ilk olarak GMKA yetkilisi Emine Aktuğ 2022 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) hakkında bir sunum gerçekleştirerek proje ile ilgili detaylı bilgiler paylaştı. 
Kürsüye daha sonra Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Ebru Kaya Mutlu çıkarak projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. İş yerlerinde belirli ölçüde engelli çalıştırma zorunluluğu olduğunu, ancak uygun işe uygun engelli eleman alınması konusunda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Mutlu, projeleri kapsamında 16-35 yaş arasındaki engelli gençlerin becerilerini değerlendirerek uygun işe uygun eleman alınmasını sağlayacaklarını ifade etti. 
İŞKUR Bandırma Şube Müdürü Emrullah Narin, grafik ağırlıklı görsellerle yapmış olduğu sunumuyla Bandırma ve çevresindeki istihdam sayılarındaki artışlara vurgu yaparak bu yükselişte en önemli paya sahip olan firma yetkililerine hem yapmış oldukları yatırımlar hem de bu projeye göstermiş oldukları ilgiden dolayı teşekkür etti.  
Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Oktay Eray ise Üniversitemizde göreve başladığı üç aylık kısa sürede böyle güzel bir projenin içerisinde yer almaktan mutluluk duyduğunu ifade ederek projeye vermiş olduğu desteklerden dolayı Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’e teşekkür etti.  
Kürsüye son olarak Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir çıktı. Eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetlerinde belirli bir seviyeye gelen Üniversitemizin kamu yararı konusunda da çalışmalar yapmasını arzuladıklarını ifade eden konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, engelli vatandaşlarımızın istihdamına katkı sunacağına inandıkları bu projenin hazırlık aşamasında yer alan herkese teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından İŞKUR paydaşı olan katılımcı firmalara İŞKUR Bandırma Hizmet Merkezi Müdürlüğü tarafından teşekkür belgesi takdiminde bulunulan toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.


Fotoğraflar