Güncelleme Tarihi: 09 Kasım 2023

Üniversitemizde “Filistin Direnişi ve Siyonizm” Temalı Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Akademik Gelişim ve Düşünce Topluluğu tarafından Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda “Filistin Direnişi ve Siyonizm” temalı panel düzenlendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İsmail Şahin ile Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş’un konuşmacı olduğu panelin moderatörlüğünü, Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencilerimizden Yusuf Çelebi üstlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir’in de katılım gösterdiği panele; Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş ve Prof. Dr. Celalettin Yanık, Genel Sekreter Vekilimiz Faruk Küçük, idari yöneticilerimiz, öğretim üyelerimiz, öğrencilerimiz ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, Akademik Gelişim ve Düşünce Topluluğu ve Rektörlüğümüz tarafından hazırlanan video gösterimleri ile devam etti. Video gösterimleri sonrası Filistin Direnişi ve Siyonizm temalı panele geçildi.

Panelde ilk sözü alan Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Prof. Dr. İsmail Şahin, İsrail’in Filistin topraklarında soykırımın yanı sıra zaman ve mekan kırımında da bulunarak topyekun bir halkı köksüzleştirmeye çalıştığını ifade etti. Duygusal tepkiler vermek yerine bilinçli bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Şahin, insanların devletlerden ve uluslararası aktörlerden daha güçlü olduklarına inandıkları gün savaşların biteceğini ifade etti. Panelde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş da siyonizm ve kökeni üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Siyonist düşüncenin Filistin topraklarında 100 yıllık süreçte nasıl bir işgal gerçekleştirdiğini anlatan Gündoğmuş, bugün İsrail’in sadece Müslümanlar için değil; aynı zamanda Hristiyanlar, Yahudiler ve tüm dünya için bir tehdit olduğunu dile getirdi. Panel, soru cevap bölümü ile sona erdi.

Panel programı sonrasında Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Prof. Dr. İsmail Şahin ve Doç. Dr. Bekir Gündoğmuş’a hediye ve plaket takdiminde bulundu. Program, toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.