Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2023

Sosyal Etkinlik ve Eğlence Topluluğumuzca İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat Paneli Düzenlendi

Panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Panele Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İsmail Boz, akademik ve idari personel ve öğrenciler katılım gösterdi. Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Metehan Yılgör'ün moderatörlüğünde yapılan  İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat Paneline konuşmacı olarak; Üniversitemiz Ömer Seyfettin Uygulamalı Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Çağatay Başarır,  Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dr. Öğr Üyesi Sinem Atay, Nişantaşı Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eren Vapur, Elektrik Üretim A.Ş. Yük Makine Mühendisi Fatma Erdoğan ve Uluslararası Ticaret Uzmanı Murat Erdoğan katıldı.

BANTAŞ’ın katkılarıyla Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen panelin açılış konuşmasını BANTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Erdoğan gerçekleştirdi. Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Metehan Yılgör yaptı. Yılgör konuşmasında karbondioksit salınımının zararına vurgu yaparak, İklim Değişikliği ve Yeşil Mutabakat konusunda Üniversitemiz öğretim üyeleri ile birlikte hazırladıkları kitapla ilgili bilgi verdi.  Panelde söz alan ilk isim Dr. Öğr Üyesi Sinem Atay oldu. Atay konuşmasında “Küresel bir sorun olan iklim değişikliği ve Avrupa Yeşil Mutabakat” konusundan bahsetti. Panel Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Eren Vapur’un konuşması ile devam etti. Vapur konuşmasında “İklim ekonomisi/Ekolojik ticaret” konusunu ele aldı. Ardından Murat Erdoğan ve Fatma Erdoğan, “Yenilenebilir enerji kavramları” konusunda detaylı sunum yaptı. Panel Doç Dr. Çağatay Başarır’ın “Yeşil dönüşüm sürecinde yeşil tahviller ve endeksler” konulu konuşması ile sona erdi. Panel sonunda konuşmacılara teşekkür plaketi takdim edildi.