Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2022

AFAD Acil Durum ve Eğitim Tatbikatı Yapıldı

İlkyardım Arama ve Kurtarma Topluluğumuz (İYAK), Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğümüz ile Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü iş birliğiyle Üniversitemizde AFAD acil durum ve eğitim tatbikatı yapıldı. Afetlere dirençli toplum oluşturma ve bütünleşik afet yönetimi anlayışı oluşturmak için yapılan tatbikatta AFAD Eğitim Uzmanı Uğur Saran ilk olarak afete hazır aile, afete hazır okul, afete hazır gençler, afete hazır iş yeri hedefleri kapsamında sunum yaptı. Saran sunumunda ayrıca olası bir afet anında nelere dikkat edilmesi gerektiğinden ve afet öncesinde alınması gereken önlemlerden de bahsetti. Eğitimde ayrıca “2022 AFAD Tatbikat Yılı’’ çerçevesinde “deprem anı (çök-kapan-tutun), tahliye, toplanma alanı uygulaması" ile ‘'acil durum'' tatbikatları gerçekleştirildi.