Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023

Gösterim: 48

Uluslararası İlişkiler ve Kariyer Topluluğumuz “Kaymakamlık Mesleği” Konulu Konferans Düzenledi

 

 

Konferansa konuşmacı olarak Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu’nda yapılan konferans saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programda ilk olarak topluluk başkanı Doğukan Toptaş’ın konuşma yaptı. Toptaş konuşmasında, “Gençler olarak, kamusal hizmete olan ilgimizi daha da pekiştirmek, topluma değer katmanın ve sorumluluk almanın ne kadar anlamlı olduğunu anlamak için buradayız. Sayın Kaymakam’ın bizlere ışık tutacak olan sözleri, kariyer yolculuğumuzda bize rehberlik edecektir. Bu konferans sadece bilgi aktarımı değil aynı zamanda birer birey olarak sorumluluklarımızı kavrama, topluma nasıl fayda sağlayabileceğimizi düşünme ve en önemlisi hayallerimize nasıl ulaşabileceğimizi keşfetme fırsatı sunuyor. Bizleri onurlandırdıkları için Erdek Kaymakamı Sayın Abdullah Atakan Atasoy'a, Topluluğumuza var olma imkânı sunan Rektörümüz Sayın Profesör Doktor İsmail Boza, bizleri yetiştiren kıymetli hocalarımıza ve yol arkadaşlarım olan yönetim kurulu üyelerine huzurlarınızda teşekkürlerimi sunuyorum.”  dedi.

Konferans Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy'un konuşmasıyla devam etti. Atasoy konuşmasında ilk olarak kaymakamlık mesleğine dair önemli bilgiler verdi. Konuşmanın bu kısmında Atasoy kaymakamlık mesleğinin görev ve sorumluluklarından, bir kaymakamın yapması gerekenlerden detaylıca bahsetti. Kaymakam olarak görevde olduğu 21 yıllık süre boyunca yapmış olduğu çalışmalara da değinen Atasoy; “Kaymakam bir rehberdir. İyi bir kaymakam halka yatkın olmalıdır.” dedi.

Motivasyonun ve iyimser düşünmenin önemine vurgu yapan Atasoy, “Motivasyonunuzu ve iyimserliğinizi her daim korumanız gerekiyor. Ayrıca düzenli ve sistemli bir şekilde çalışmalısınız.  Kendi eksiklerinizin üzerine gidin.” ifadelerini kullandı. Böyle bir etkinliğe ilk defa katıldığını da belirten Atasoy, bu davetten son derece mutlu olduğunun altını çizdi. Etkinliğin en sonunda İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serap Palaz konferansa katılımlarından dolayı Erdek Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’a çiçek takdim etti.