Güncelleme Tarihi: 18 Aralık 2019

Gösterim: 456

İç Denetim Topluluğu tarafından "İş Dünyasında Karar Vermek, Fark Yaratmak ve Değer Katmak İçin Üçüncü Göz: İstatistik" konulu konferans düzenlendi

İç Denetim Topluluğu tarafından "İş Dünyasında Karar Vermek, Fark Yaratmak ve Değer Katmak İçin Üçüncü Göz: İstatistik" konulu konferans düzenlendi. Konferans şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Konferasnta istatistikle ilgili farkındalık oluşturmayı hedeflediğini söyleyen Prof. Dr. Erkan Işığıçok, "198'inci sosyal sorumluluk seminerini Bandırma Onyedi Eylül Üniversitemizde gerçekleştirmiş bulunuyorum" dedi.


İstatistiğin bilimin bir gözü olduğunu dile getiren Prof. Dr. Erkan Işığıçok aynı zamanda birçok iş imkanına kapı araladığınıda vurguladı. ''Farklı ol, farklı düşün, fark yarat'' diyerek hiç birşeyin imkansız olmadığını sadece zaman aldığını, vazgeçmemek gerektiğini vurguladı. Erkan konuşmasında üretimin öneminden bahsederken çalışmaya hevesli olmaktan başarmak için azim, bilgi, disiplin ve işbirliği ögelerininden de faydalanmanın yararlı olacağına değindi. 1'inci göz olarak adlandırdığı konu istatistik okur-yazarlığı, 2'inci göz istatiksel düşünme ve konunun asıl 3'üncü göz olarak nitelendirdiği başlığın temel varsayımının diğer iki gözün birleştirmesi olarak açıkladı. ''Neye bakarsanız bakın ama farklı bakın'' mesajı ile konuşmasını sonlandıran Prof. Dr. Erkan Işığıçok'a eski öğrencisi olan okulumuz Dr. Öğretim Üyesi Emrah Akdamar'ın teşekkür konuşmalarını sunduktan sonra armağanlarını takdim etti.