Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018

Gösterim: 2323

1. PUBG Mobile Campus Cup Şampiyonası Final Karşılaşması Yapıldı

 
Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız bünyesinde öğrencilerimiz için yapılan faaliyetlere bir yenisi daha eklendi. 02-07 Aralık 2018 tarihleri arasında üniversitemizde e-spor faaliyetleri kapsamında 1. PUBG Mobile Campus Cup Şampiyonası düzenlendi. E-spor tüm dünyayı günden güne etkisi altına alan yeni bir spor alanıdır. Türkiye’de ise bu alanda ilk faaliyet gösteren üniversitelerden biri bizim üniversitemizdir.
 
Üniversitelerin yeni tanışmaya başladığı e-spor organizasyonundaki turnuva 2 - 4 Aralık tarihleri arasında yapılan PUBG Mobile online elemeler ile başladı. 44 takım toplamda da 196 oyuncu şampiyonada yer almıştır. 44 takım 22'şerli iki gruba ayrılarak iki maç üzerinden eleme sistemine tutuldu. 7 Aralık 2018 tarihinde ise Üniversitemizin konferans salonunda final karşılaşmaları düzenlendi. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği final karşılaşmasına Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel ve personelimiz izleyici olarak katıldı.
 
Şampiyonayı Rizeliler takımı birinci, Lions Takımı ikinci ve NIP Takımı ise üçüncü olarak tamamlamıştır. Turnuvanın MVP oyuncusu ise online elemeler ve büyük final de yapılan maçlar da en fazla kill alan RecadaMuhtarı nicknameli oyuncu olmuştur. Şampiyonaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyor ve başarılar diliyoruz.