Güncelleme Tarihi: 29 Ocak 2024

"Savaş Muhabirliği ve Kriz Dönemlerinde Gazetecilik" Konulu Konferans Düzenlendi

Medya ve İletişim Topluluğumuz tarafından yapılan konferansa konuşmacı olarak Savaş Muhabiri Coşkun Aral katıldı. Etkinlik, Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Berat Deniz Mazlum’un konuşmasıyla başladı. Mazlum konuşmasında Harabi’nin “Barış için çok sayıda akıllı insana gerek vardır ancak savaş için tek bir aptal yeterlidir.” sözünü hatırlatarak, savaşlarda önemli rol üstlenen savaş muhabirlerinin görev ve sorumluluklarına vurgu yaptı. Mazlum, bu değerli mesleğin ülkemizdeki önemli temsilcilerinden birinin Coşkun Aral olduğu belirterek konuşmasını tamamladı. 10 Ocak, “Çalışan Gazeteciler Günü”  dolayısıyla ayrı bir önem taşıyan program Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi Fotoğrafçılık Kulübü öğrencilerinden Ayşenur Kireci’nin Coşkun Aral’ın özgeçmişinden bahsetmesiyle devam etti. Ardından söz alan Coşkun Aral kısaca hayat hikâyesinden bahsetti. Doğduğu yıllardan meslek seçimine kadar olan süreçleri genel hatlarıyla anlatan Aral, görev esnasında gerçekleştirmiş olduğu önemli faaliyetlerden ve aklına gelen önemli olaylardan bahsederek öğrencilere sözü bıraktı. Katılım sağlayan öğrenciler ve gazeteciler Coşkun Aral’a hem kendisi, hem de mesleği ile ilgili sorular yöneltti. Aral verdiği cevaplarda  fotoğrafçılık mesleğini icra edecek olan öğrencilere önemli tavsiyelerde bulundu. Etkinlik, Öğretim Görevlisi Yakup Toktay’ın Coşkun Aral’a çiçek ve plaket takdim etmesi ile sona erdi.