Güncelleme Tarihi: 21 Aralık 2023

Klasik Türk Topluluğunca “Vuslatın 750. Yılında Maddeden Manaya Mevlana” Paneli Yapıldı

Moderatörlüğünü Üniversitemiz Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Osman Ünlü’nün yaptığı panele konuşmacı olarak; Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nihat Öztoprak ve İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bayram Ali Kaya katıldı. Öğrenci Yaşam Merkezi Gri Salonda yapılan panelde ilk olarak Mevlana'nın hayatı, üslubu ve mesnevilik konuları ele alındı. Panelde ayrıca Mevlana'nın hoşgörüsü ve Şeb-i Aruz hakkında bilgi paylaşıldı. Program konuşmacıların Mevlana'nın kıssadan hikayelerini paylaşmalarının ardından sona erdi. Panel sonunda konuşmacılara İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zekai Mete tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.