Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2024

Türkiye Yüzyılının Başında Seminer Serisi- 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Etkinliği “Kadın: Mücadelenin Diğer Adı”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Sağlık Bilimleri Fakültesi, Sosyal Hizmet Bölümü ve  Sosyal Hizmet Topluluğu işbirliği ile “Kadın: Mücadelenin Diğer Adı” konulu seminer düzenlendi.

Programa konuşmacı olarak Sosyolog Dr. Eda Kılıç katıldı. Necip Fazıl Kısakürek Konferans Salonu’nda yapılan seminer saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başladı. Programın açılış konuşmasını Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Eseceli yaptı. Program Sosyal Hizmet Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Yıldız’ın konuşmasıyla devam etti.

Sonrasında kürsüye Sosyolog Dr. Eda Kılıç çıktı. Kılıç, kadınların yüzyıllardır vermiş olduğu varlık mücadelesi ve tarihe damga vuran Türk kadınları temalı “Kadın: Mücadelenin Diğer Adı” başlıklı konuşma yaptı. Eda Kılıç, konuşmasında ilklere imza atmış olan kadınlardan ve kadınların önemli girişimlerinden bahsetti. Program konuşmacıya takdim edilen teşekkür belgesinin ardından sona erdi.