Güncelleme Tarihi: 09 Nisan 2019

Gösterim: 579

7. Kariyer Günleri

 

Kariyer Günleri öğleden sonra düzenlenen panel ile devam etti. Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Uğur Günşen’in yaptığı panele konuşmacı olarak Beslenme ve Diyet Uzmanı Fatih Erkan ve Yazılım Uzmanı Turgay Papakçı katıldı.

Panelin açılış konuşmasını Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir gerçekleştirdi. “Kariyer Günleri’nde elde etmek istediğimiz birkaç amaç var” diyen Rektörümüz, “Bu programa gelen firmaları yakından tanımış oluyoruz, hem de bu firmaların yöneticileri ile bir araya gelmiş oluyoruz. Siz değerli öğrencilerimiz tecrübeyle buluşuyorsunuz, kendiniz henüz tecrübe etmeden o tecrübelerden öykünebilirsiniz. Ayrıca iş yaşamı bizden neler bekliyor bunları da bulabilirsiniz. Üniversite olarak, mezun olur olmaz piyasanın tercih ettiği kişiler olmanız için bu tür etkinlikler düzenliyoruz” diye konuştu.  

Dengeli ve sağlıklı beslenme konusunun ele alındığı panelde Fatih Erkan ilk olarak mesleğe ilişkin tecrübelerini paylaştı. Beslenme anlamında doğru bilinen yanlışlardan da bahseden Erkan, mesleğe yeni başlayacak öğrencilere iş hayatına ilişkin önemli bilgiler verdi.

“Besinleriniz ilaç, ilaçlarınız besinleriniz olsun” sözü ile başladığı konuşmasında Turgay Kapakçı, besinlerin ve beslenmenin öneminden bahsetti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kapakçı, “ İş yaşamında nitel ve nicel kriterler ele alınıyor. Öğrenciyken puan için değil, öğrenmek için çalışın. Sizlere  anlatılan her bilgi çok önemli, öğrenciyken size verilen tüm bilgileri sünger gibi emin” dedi. Panel konuşmacılara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.

 

Aranın ardından ikinci panel yapıldı. Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Gökhan Aba’nın yaptığı panele Acıbadem Sağlık Grubu İşe alım Uzmanı Ceren Aydemir, Acıbadem Bursa Sağlık Hemşire Hizmetleri Müdürü Arife Karakoyun, Royal Hastanesi Genel Müdürü İsmet Karakaya ve Platin Medikal Yönetim Kurulu Başkanı İlkay Yücebilgiç konuşmacı olarak katıldı.  

Hemşirelik konulu sunumun gerçekleştirildiği panelde hastane yönetimi, hastane işleyişi ve sağlık hizmetleri konularında da bilgi verildi.

Panelin ardından Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü öğrencileri için Önlük Giyme Töreni düzenlendi. Törende öğrencilere önlükleri Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ve hocalarımız tarafından giydirildi. Törenin ardından Arş. Gör. Şule Kecelioğlu ve öğrencimiz Berna Kırdı tarafından hazırlanan müzik dinletisi dinlendi.