Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2024

İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğundan “Gazze İçin Kampüsler Ayağa" Basın Açıklaması

Tüm dünyadaki üniversite öğrencileri İsrail’in Filistin’deki katliamını yaptıkları protestolar ile kınıyor. İnsan Hak ve Hürriyetleri Topluluğumuz da yapılan bu eylemlere benzer bir şekilde “Gazze için Kampüsler Ayağa" basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasında, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Filistin’de devam eden saldırılarına tepki gösterildi.

Üniversitemiz Rektörlük binası önünde yapılan basın açıklamasına Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreter Vekillimiz Faruk Küçük, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe, akademik ve idari personelimiz, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın mensupları ve öğrencilerimiz katıldı.

Grup adına basın açıklamasını öğrencilerimizden Türkçe olarak Kerem Çakır, İngilizce olarak ise Harun İder yaptı. Açıklamada Kerem Çakır, “7 Ekim Aksa Tufanı sonrasında gelişen olaylar, insanlık tarihinin en vahşi katliamlarından birinin yanında yine insanlık tarihinin en şerefli ve sebatkâr direnişlerinden birini tüm dünyanın gözleri önüne serdi. Tarihteki tüm önemli dönüm noktalarında olduğu gibi bugün de Gazze’de süregelen katliam ve direniş, doğruyu yanlıştan, haklıyı zalimden, izzeti zilletten ayırt eden bir Furkan olarak karşımızda duruyor. Esfeli Safilini zorlayan Siyonistler, Filistin’de sadece bir halkı değil, aynı zamanda insani tüm ilke ve değerleri sistematik bir şekilde katlediyor.” ifadelerini kullandı. Amerika’daki üniversitelerde başlayan savaş karşıtı eylemleri hatırlatan Çakır, “Bizler, üniversite öğrencileri olarak, Columbia üniversitesinde başlayarak Amerika'da dalga dalga yayılan Filistin eylemlerine Türkiye'den selam gönderiyoruz.” dedi.

Açıklamanın ardından öğrencilerimiz, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını protesto ederek, taşıdıkları dövizlerle sloganlar atarak Öğrenci Yaşam Merkezi Binasına kadar yürüyüş yaptı.