Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2022

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri Kapsamında Yazar Hayati İnanç’ın Katılımıyla "Can Veren Pervaneler" Söyleşisi Düzenlendi

Çınaraltı Gençlik Söyleşileri kapsamında, Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün desteği ile düzenlenen "Kırkambar Edebiyat ve Medeniyet Söyleşileri” çerçevesinde Avukat, Yazar ve Şair Hayati İnanç’ın konuşmacı olarak katıldığı “Can Veren Pervaneler” söyleşisi gerçekleştirildi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda gerçekleşen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasıyla başladı. Balıkesir Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı programa Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, Bandırma Kaymakamı Engin Aksakal, Bandırma Cumhuriyet Başsavcısı Cüneyt Demirdaş ve Üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mehmet Karatepe katıldı. Konuşmasında Hayati İnanç’ı ağırlamaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Arıcıoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Kredi ve Yurtlar Kurumu yurtlarında 4.500 öğrencinin misafir edildiğini ve gençlerin gelişimlerine katkı sağlamak adına çeşitli sosyal, kültürel ve sportif çalışmaların yapıldığını belirtti. Açılış konuşmasının ardından Hayati İnanç söyleşisine geçildi. Modern dünyanın en büyük sıkıntısının yalnızlık olduğunu ifade ederek söze başlayan İnanç, iletişim için teknolojik imkanların her ne kadar çok olsa da insanların birbirinden haberdar olmadıklarından bahsetti. Kişisel gelişim ile ilgili çeşitli eleştirilerde bulunan İnanç, bu konuda popüler alanda sirküle olan bilgileri sömürgecilik olarak tanımladı. Okumanın, merak etmenin ve araştırmanın önemiyle sözlerine devam eden İnanç, Türkçe, Arapça ve Farsça eserlerden bahsederek Yunus Emre, Faruk Nafiz Çamlıbel, Necip Fazıl Kısakürek, Recaizade Mahmut Ekrem, Taşlıcalı Yahya, Cemil Meriç, Halide Edip Adıvar ve İmam Gazali gibi ünlü yazar, şair ve düşünürlerden kesitler sundu. İnanç’ın öğrencilerimize tavsiyeleriyle son bulan programa, Üniversitemiz akademik ve idari personeliyle birlikte geniş çapta öğrenci katılımı oldu.