Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019

Gösterim: 733

Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğumuz Tarafından “İnanırsan Başarırsın” Konulu Panel Düzenlendi

 

Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğumuz tarafından “İnanırsan Başarırsın” konulu panel düzenlendi. Düzenlenen panele Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş, Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) Müdürü Emrullah Narin ve Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Mazak tarafından katılım sağlandı.

Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda düzenlenen panelin moderatörü Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğu Başkanı Hatice Batmantaş olurken panelistleri ise Atiker Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker ile Önder Metal Makine ve İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Sertok oldu.

Düzenlenen panel öncesinde Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezimizden (BANÜ-KAGEM) Öğr. Gör. Cem Aldağ, Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve Teknokentler hakkında bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Aldağ, “Teknoloji açısından gelişmek için Üniversitemiz ve sanayimizi birleştirmeliyiz. Bunu sağlamak için çeşitli hizmetler veren programlar mevcuttur. Kuluçka merkezleri özellikle genç ve yeni işletmeleri geliştirmek adına çalışmalar yapmaktadırlar.”  dedi.

Programın devamında, moderatör Bandırma Kuluçka Merkezi Topluluğu Başkanı Hatice Batmantaş, “Kuluçka Merkezinin tavukla, horozla bir alakası yoktur. İroni yapılmıştır. Teknolojinin gelişmesi için Teknopark’a gelip insanlar bir nevi kuluçkaya yatarlar. Daha sonra kuluçkadan çıkarak kendilerini daha fazla geliştirmeyi hedeflerler.” Diyerek ilk sözü, Atiker Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Atiker’e verdi.

Atiker, “Başarılı olmak için özellikle çok çalışmak, azimli olmak ve eşine dostuna saygısızlık yapmamak çok önemlidir. Ben hep kendimden büyük insanlarla arkadaş oldum ve başarımın %20’sini de buna borçluyum. Askerden geldikten sonra çalışmaya devam ettim ve hiçbir zaman bir arkadaşım ‘hadi bugün iş çıkışı eğlenmeye gidelim’ demedi. Asla lüzumsuz arkadaşlıklar yapmadım. Birincisi ticarette söz sahibi insanlarla konuştuk. İkincisi ise çok çalıştık. Tek eksiğim ilkokul mezunu olduğum için yabancı dil eğitimimin olmamasıdır. Yabancı dilim olsaydı şuan dünyaya meydan okuyordum. Almanya’ya gittik ama yaş geçtiği için hiçbir şey öğrenemedim. Dil bilmeyen bir genç ben insanım diye gezmesin. Benim kuralımda bilemedim bulamadım tanımam yok. Bir işe başlanmışsa bitirilir. Üniversite gençliği aranan adam olamazsa kesinlikle iş bulamaz. Biz işe alım yaparken not ortalamasına bakıyoruz. Artık herkes masa başı iş istiyor, kimse sahada iş istemiyor. Sahaya çıkmayan adam da iş bulamaz. Gençler kendinizi iyi yetiştirin. Hiç kimse çıraklığını yapmadığı işin patronu olamaz.” diye konuştu.

Sonrasında sözü alan İnşaat A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Sertok, küçük yaşlarda bir kaportacının yanında çalışmaya başladığını, kısa sürede kalfa, sonra da usta olduğunu anlattı. O dönemlerde ustasını çok iyi gözlemlediğini, en iyisini yapmaya uğraştığını, bu anlamda diğer çalışanlarla sıkı bir rekabet içerisinde olduğunu dile getirdi. Çalışmanın önemini vurgulayan Sertok, “dürüst çalışmak” kavramına da dikkat çekti. Bugün Almanya, İspanya, Rusya, İsrail gibi pek çok ülkeye ihracat yapan bir firması bulunan Sertok, önemli olanın üretmek olduğunu, kaliteli, iyi ürün üretimi olursa internet sayesinde tanıtım ve pazarlamanın kendiliğinden geleceğini ifade etti.

Gerçekleşen “İnanırsan Başarırsın” konulu panel, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Feyzullah Temurtaş’ın konuşmacılarımıza günün anısına plaket takdiminde bulunmasıyla sona erdi.