Güncelleme Tarihi: 06 Haziran 2023

Bağımlılıkla Mücadele Seferberliği Kapsamında Üniversite Öğrencileri İçin Hazırlanan Görsel ve Yazılı Materyaller

Değerli öğrencilerimiz,

2019/2 sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile oluşturulan Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu'nun 26 Ocak 2021 tarihli toplantısında alınan kararlar arasında "Bağımlılık ile Mücadele Seferberliğinin başlatılması ve bu kapsamda uyuşturucu, sigara ve nargile, alkol ve dijital bağımlılıkla mücadelenin takvimlendirilerek kampanyaya dönüştürülmesi" yer almaktadır.

Söz konusu karar kapsamında Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından bağımlılıklar ile mücadele konusunda öğrencilere e-posta olarak hazırlanmış görsel materyaller iletilmesi ve öğrencilerin konu ile ilgili farkındalıklarının artırılması hususu 02.03.2022 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında uygun görülmüştür.

Aşağıda yer alan linklerde ilgili olduğu bağımlılık türüne göre sınıflanmış olarak kullanıma sunulan görsel ve yazılı materyallere ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla.

⇒ Alkol Bağımlılığı Konulu Materyaller