Tarih: 09 Mart 2020

Gösterim: 19

Üniversitemizde Kadın Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından "Kadına Yönelik Şiddet" konulu panel düzenlendi. Panelin açılış konuşmasını Doç. Dr. Aybeniz Akdeniz Ar gerçekleştirdi. Panel Psikolog Melda Dönmez’in “Şiddet nedir?” konusu hakkında sunumu ile devam etti. Psikiyatrist Doktor Deniz Yıldız ise yaptığı konuşmada şiddetin fizyolojik, ruhsal ve sosyolojik etkilerine dair önemli bilgiler verdi. Panelde son olarak Üniversitemiz Dr. Öğr. Üyesi Hamiyet Yüce konuştu. Yüce, “Şiddet bir insanlık suçudur. Çok hassas bir konu olması nedeniyle dikkatle ele alınması gereken bir konudur. Şiddet bir kez başladı mı artarak devam etmektedir. Bir döngü haline gelmektedir. Fizyoterapist olarak bizler tedavide bütüncül yaklaşıyoruz. Ancak temelde kadını güçlendirmek gerekiyor” dedi. Panel öğrencilerin panelistlere sorularının ardından katılımcılara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.