Güncelleme Tarihi: 20 Nisan 2019

Gösterim: 670

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu Tarafından "Endüstriyelleşen Dünyada Spor" Konulu Panel Düzenlendi

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu Tarafından "Endüstriyelleşen Dünyada Spor" Konulu Panel Düzenlendi

Önder Özen, Evren Göz, Irmak Kazuk, Mehmet Özdilek, Ergün Penbe ve Emre Tilev gibi ülkemizin önde gelen sporcu ve spor yazarlarının katıldığı panel, Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonumuzda gerçekleşti.

Panelistlerin özgeçmişlerinin okunmasıyla başlayan panel, Moderatör Emre Tilev’in ilk sözü Mehmet Özdilek’e vermesiyle devam etti. Özdilek, “Bizim mesleğimiz çok enteresan. Çünkü sürekli başarıya odaklı bir iş yapıyoruz. Ben birçok Süper Lig takımında yokluklara rağmen, zor koşullar altında antrenörlük yaptım. Elbette her zaman başarılı olamıyorsunuz” diye konuştu.

Daha sonra sözü alan Ergün Penbe, “Endüstriyel futbolda en önemli durum, doğru kulüple çalışmaktır. Ancak günümüzde bu çok zor. Ben hep alt liglerde çalıştım ve orada bu durum daha da zor. Bir şeyleri düzeltmek istiyorsak spora gönül vermiş olan insanların elini kesinlikle taşın altına koyması gerekiyor.” dedi.

Sonrasında sözü alan Önder Özen, “Bugün Süper Lig’te üç büyük kulüpte oynayan bir futbolcu ortalama 2-3 milyon alır. Ama elbette ki bu durum altyapı için aynı değildir. Altyapıdaki tüm antrenörler eğitimci anlayışlarını bir kenara bırakıp yarışmacı gibi davranıyorlar. Bu da altyapıda antrenörlüğün gelişememesine sebep oluyor. Malezyalı bir iş adamı benimle irtibat kurdu. Valencia’yı satın almasının iyi olup olmayacağını sordu. Ben de her ne kadar Valencia’nın değeri düşse de La Liga’nın bir marka olduğunu, ligin değerinin düşmeyeceğini düşündüğümü söyledim. Daha sonra o iş adamı Valencia’yı 500 Milyon Dolar’a satın alarak yedi ay sonra 750 Milyon Dolar’a sattı ve büyük bir kar elde etmiş oldu.” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Irmak Kazuk, “Kendini geliştirmenin sınırı yoktur. Bunun ne yaşla ne de başka bir şeyle alakası var. Eğer bir hayal kurup onun peşinden gitmeyi kafanıza koyuyorsanız başaramamanız için hiçbir sebep yok. Mesela benim burada olmamın en önemli sebebi sporu çok sevmem ve hayalimin sporla ilgilenmek olmasıdır.” dedi.
Panelistler arasında son sözü alan Evren Göz ise, “Galatasaray Kulübü’nde görev yaptığım esnada, kulüplerde istikrar sağlamanın ne kadar zor olduğunu gözlemleme fırsatı buldum. İstikrar önce ekonomik olarak daha sonra idari ve sportif olarak başarıyı getiriyor. Kulüplerin biraz UEFA kriterlerini ve ülkenin geçtiği ekonomik durumu düşünerek daha uygun transferler yapması gerekiyor.” diye konuştu.

Panelistlerin konuşmalarının ardından soru-cevap bölümü gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Bilim ve Teknoloji Topluluğu tarafından düzenlenen "Endüstriyelleşen Dünyada Spor" konulu panel, Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız Mehmet Karatepe’nin Mehmet Özdilek’e ve Evren Göz’e, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. İbrahim Tümen’in Emre Tilev’e, Bandırmaspor Başkanı Göksel Karlahan’ın Ergün Penbe’ye, YDS Academy Bölge Müdürü Adnan Akarsu’nun Irmak Kazuk’a ve Bandırma Allianz Sigorta Acentesi Kurucusu Kadir Bora Keskinler’in Önder Özen’e plaket takdim etmesiyle son buldu.