Güncelleme Tarihi: 15 Mart 2019

Üniversiteler Arası Türkiye Kros Şampiyonası

Üniversitemiz, Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası’na Ev Sahipliği Yapacak

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu (TÜSF), Türkiye Atletizm Federasyonu (TAF) ve Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi organizasyonu ile Üniversitelerarası Türkiye Kros Şampiyonası 16 Mart 2019 tarihinde Üniversitemizin ev sahipliği ile düzenlenecektir.

Şampiyonaya Türkiye'nin birçok yerinden 250 sporcu, 100 antrenör ve 50 federasyon yetkilisinin katılması beklenmektedir. Şampiyonaya ayrıca Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Kemal Tamer de katılacaktır.

Organizasyonun teknik kurulluğunu Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu ve Atletizm Federasyonu üyeleri gerçekleştirmektedir.

Şampiyona için Bandırma’da yapılan parkur belirleme çalışmaları sonucunda General Balcı Çamlığı organizasyon için en uygun parkur olarak belirlenmiştir.

Şampiyonada kadınlar 3 kilometrelik yarışta, erkekler ise 5 kilometrelik yarışta mücadele edecektir.

Şampiyonada ayrıca protokol, antrenör ve idareciler için “Sembolik Kros Koşucu” gerçekleştirilecektir.

Uluslararası turnuva ve şampiyonlara gidecek sporcuların seçilmesi nedeniyle önem taşıyan Türkiye Kros Şampiyonası’na katılacak tüm sporculara başarılar diliyoruz.