Güncelleme Tarihi: 30 Nisan 2019

Türk Tarih Topluluğumuz tarafından “Türkeline Vefa” konulu konferans düzenlendi

Türk Tarih Topluluğumuz tarafından “Türkeline Vefa” konulu konferans düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan konferansa Anda Kardeşe Vefa Derneği Başkanı Okan Tosun konuşmacı olarak katıldı. Tosun konuşmasında Ortadoğu’daki Türklere yardım için kurdukları dernek çalışmalarından bahsetti. Tosun, “Amacımız Ortadoğu’daki Türklerin trajik vakalar ile tespitlerinden ziyade bizim onlarla kucaklaşmamız ile keşfetmektir. Derneğimizin çalışmaları Ortadoğu’daki kardeşlerimizle hemhal olup onların dertlerine çare olmaya çalışmaktır. Bu amaçla iki tane okul kurduk. Savaş psikolojisi yaşayan çocuklara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlara tarih ve Türkçe dersleri veriyoruz” diye konuştu. Tosun konuşmasında ayrıca Ortadoğu’daki Türklerle iletişim kurulmasının öneminden bahsetti.

Konferansın ardından Raşit Yılmaz verdiği müzik dinletisi ile kulakların pasını sildi. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği konferans katılımcılara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.