Güncelleme Tarihi: 20 Mayıs 2020

Tarih Araştırmaları Topluluğumuzdan "İngilizlerin Gözünden Milli Mücadele ve Mustafa Kemal" Söyleşisi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı öğrencilerimiz tarafından düzenlenen online etkinlikler ile kutlandı. Bu kapsamda Tarih Araştırmaları Topluluğumuz tarafından "İngilizlerin Gözünden Milli Mücadele ve Mustafa Kemal"  konulu online söyleşi düzenlendi. Moderatörlüğünü Üniversitemiz Tarih Bölümü Arş. Gör. Safa Furkan Karacakaya'nın yaptığı söyleşiye  Üniversitemiz Tarih Bölümü, Cumhuriyet Tarihi Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Resul Yavuz konuşmacı olarak katıldı. Yavuz söyleşide Milli Mücadele sürecinden detaylı bir şekilde bahsederken, bu süreçte Mustafa Kemal Ataürk'ün rolüne ilişkin önemli bilgiler verdi. Topluluğumuzun @tariharastirmalari Instagram hesabından canlı olarak gerçekleştirilecek söyleşiye katılan 10 kişiye de kitap hediye edildi.