Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2020

Gösterim: 337

Siyasal Bilgiler Topluluğumuz tarafından “İnsan Hakları, Hakların Korunması ve Geliştirilmesi” konulu konferans düzenlendi

Siyasal Bilgiler Topluluğumuz tarafından Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu 2. Başkanı Mesut Kınalı’nın katılımı ile “İnsan Hakları, Hakların Korunması ve Geliştirilmesi” konulu konferans düzenlendi. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen konferans aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını topluluk başkanı Gökberk Tunç gerçekleştirdi.

Konferans Mesut Kınalı’nın insan hakları, hakların korunması ve geliştirilmesiyle ilgili sunumu ile devam etti. Kınalı konuşmasında İnsan Hakları Beyannamesi’nden, Türkiye’de insan haklarının gelişiminden, ulusal insan hakları kurumlarından, 6701 sayılı Kuruluş Kanunu’ndan ve Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’nun misyonundan, çalışma alanlarından ayrıntılı bir şekilde bahsetti. Konferans Üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz’un konuşmacıya teşekkür plaketi takdim etmesi ile sona erdi.