Güncelleme Tarihi: 21 Mayıs 2018

Kadın – Erkek Eşitliği ve Devlet Tutumu Konferansı Düzenledik

Global İlişkiler Topluluğumuz tarafından “Kadın –Erkek Eşitliği ve Devlet Tutumu” konulu konferans düzenlendi.

Rektörlük konferans salonunda düzenlenen konferansın açılış konuşmasını üniversitemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gökhan Orhan yaptı. Orhan, “Eşitsizlik içinde yaşandığımız dünyada hem günümüzde, hem de günümüzden geçmişe kadar farklı farklı değişkenler ile eşitsizlik yer aldı. Toplumsal cinsiyet ise içinde yaşadığımız çağda ve tarih içerisinde büyük mücadelelerin verildiği önemli bir konudur. Kadın- erkek eşitsizliği sosyal bilimci olarak bizlerin bu konu üzerine çalışma yapması gereken bir alandır. Ayrıca bu tür sorunların çözümü kamusal bağlayıcılığı olan ve yapılmadığı takdirde cezalandırıcı müdahaleler gerekmektedir. Bugün ise bu konuyu konuşmak üzere bir araya geldik” diye konuştu.

Konferansta Orta Doğu Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü bölüm Başkanı Prof. Dr. Ayşe Ayata kadın hareketinin 150 yıllık talepleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Kadın –erkek eşitliği üzerine uluslararası etkileşimler üzerine örnekler veren Ayata bu alanda devletin ve sivil toplum kuruluşların yaptığı çalışmalardan bahsetti. Öğrencilerin ilgi ile takip ettiği konferans yaklaşık bir saat sürdü.