Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2020

Gösterim: 391

İlim Kültür ve Sanat Topluluğumuz tarafından Kudüs ve Mescid-i Aksa Ödül Töreni düzenlendi

 

Tören aziz şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Ardından tören Der Saadet Camisi İmam Hatibi Birol Dingaz tarafından okunan Kur’a-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Programın açılış konuşmasını MÜSİAD Bandırma Şubesi Eski Başkanı ve MÜSİAD Genel Merkez Yerel Üst Kurul ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Ahmet Çömez gerçekleştirdi.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir ise yaptığı konuşmada Kudüs’ün öneminden bahsetti. Rektörümüz, “Anlatmak bazen yeterli olmuyor, gidip görmek lazım denilecek yerlerden Kudüs. Kudüs muhakkak gidip görülmesi gereken, medeniyetlerin beşiği, çok etkileyici bir yer.” dedi. Kudüs ve Mescid-i Aksa’yı Musa Biçkioğlu yaptığı konuşmada detaylıca anlattı. Biçkioğlu konuşmasında Kudüs’ü üç din açsısından ele alarak Mescid-i Aksa ve Kudüs’ün öneminden bahsetti.

Konferans sonunda öğrencilerimiz arasından yapılan çekiliş ile iki öğrencimize Kudüs’e ziyareti hediye edildi. Ayrıca Kudüs temalı edebiyat alanında düzenlenen yarışmada dereceye girenlere hediyeleri takdim edildi. Program topluca çekilen fotoğraf ile sona erdi.