Güncelleme Tarihi: 26 Şubat 2020

Hocalı Soykırımını Anma Programı Düzenlendi

Üniversitemizde Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında gerçekleştirilen soykırımda hayatını kaybedenler için "Tarihin Kara Gecesi Justice For Khojaly" konulu bir anma programı düzenlendi.

Türk Tarih Topluluğumuz ve BUTA Kardeş Ülkeler Topluluğumuz tarafından düzenlenen programa Gazeteci Yazar Zülfiye Güneş konuşmacı olarak katıldı. Prof. Dr. Fuat Sezgin Konferans Salonu'nda düzenlenen program saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Azerbaycan Milli Marşı'nın okunması ile başladı.

Programda ilk olarak öğrencilerimizden Murat Orucov "Şu anda" adlı şiiri okudu. Ardından programda Gazeteci Yazar Zülfiye Güneş Hocalı Soykırımına ilişkin yürek burkan bilgiler paylaştı. Sonrasında programda Nehnaz Rehimova şiir okudu. Yaklaşık bir saat süren program konuklara verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.