Güncelleme Tarihi: 20 Aralık 2018

Gösterim: 626

“Edebiyatımızın Vicdanı Mehmet Akif Ersoy” Konulu Panel ve Fotoğraf Sergisi

 

Üniversitemiz Türkoloji Topluluğu tarafından “Edebiyatımızın Vicdanı Mehmet Akif Ersoy” konulu panel ve fotoğraf sergisi düzenlendi. Düzenlenen panele, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Zekai Mete, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. İsmail Şahin, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz ve akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

 

Panelin moderatörlüğünü İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Bahtiyar Aslan yaparken, panelistleri ise, İbn Haldun Üniversitesi Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Işık, araştırmacı-yazar İbrahim Öztürkçü ile Mehmet Akif Ersoy Fikir ve Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi M. Rüyan Soydan oldu.

Gerçekleşen panelde Dr. Öğr. Üyesi Vahdettin Işık, Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı dönemde Dünyada ve Osmanlı İmparatorluğu’nda görülen siyasal ve toplumsal gelişmelerden bahsetti.

M. Rüyan Soydan ise Mehmet Akif Ersoy’un bir araya getirdiği basılmış eserleriyle ve şahsi eşyalarıyla sanatçının yaşantısına dair bilgiler paylaştı. Araştırmacı-yazar İbrahim Öztürkçü da sanatçının Türk edebiyatına ve fikir dünyamıza etkilerini örneklerle anlattı.

Üniversitemiz Rektörlük Konferans Salonu’nda düzenlenen panel konuşmacılara plaket takdimi ile sona erdi.

Panel sonrasında, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Özdemir Mehmet Akif Ersoy temalı fotoğraf sergisinin açılışını yaparak panelin katılımcıları ile birlikte sergiyi gezdi.