Güncelleme Tarihi: 26 Nisan 2019

Gösterim: 556

"Dünyada ve Türkiye'de Göç ve Mültecilik " konulu konferans düzenlendi

Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Topluluğumuz tarafından "Dünyada ve Türkiye'de Göç ve Mültecilik " konulu konferans düzenlendi. Konferansa Türk- Alman Üniversitesi (TAU) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı ve TAU Göç ve Uyum Araştırmaları Merkezi Müdürü Prof. Dr. Murat Erdoğan konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasında göçten ve göçle bağlantılı Türkiye’nin genel durumundan bahseden Erdoğan, “neden göç ediliyor?” sorusuyla ilgili bilgiler verdi. Erdoğan, “ Dünyanın 60 trilyon dolar değeri var. Bu paylaşım ise adaletsiz olduğu için insanlar çoğunlukla zorunlu göçe başlıyor. Yeni Dünya düzeni iletişim kanallarıyla birlikte düzenimizi alt üst etti. Dolaysıyla böyle bir dünya anlayışında insanlarda yeni motivasyonlar oluyor. Ve çoğunlukla bu motivasyon gençlerde oluyor ve daha iyi hayat koşulları için yeni yerle mi gitsek diyor. Bunun dışında daha iyi bir yaşam için milyonlarca insan hayatını tehlikeye atıyor. Göçün farklı farklı türleri var. Geçen yıl ülkemizde 3 milyon kişi ülke içinde göç etti” dedi.

Zorunlu göç konusundan da bahseden Erdoğan, “Zorunlu göç travmatik sonuçlar doğuruyor.  Ve bu sonuçları maalesef çok yıkıcı olur. Dünyada toplam 62 milyon 500 bin kişi zorunlu göçe maruz kalmaktadır” diye konuştu.

Sunumunda ülkemizde bulunan Suriyeli mültecilere de değinen Erdoğan’ın konuşması öğrencilerden yoğun ilgi gördü. Yaklaşık iki saat süren konferans çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.