Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2018

Gösterim: 524

Dünden Bugüne İktisadi Zihniyet Dünyamız: Değişen ve Değişmeyenler Konferansı Düzenlendi

 

Uluslararası İlişkiler Topluluğumuz tarafından Dünden Bugüne İktisadi Zihniyet Dünyamız: Değişen ve Değişmeyenler konulu konferans düzenlendi. İktisatçı, Araştırmacı, Yazar Prof. Dr. Ahmed Güner Sayar’ın konuşmacı olduğu konferansı; Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Genel Sekreterimiz Cihangir Boz, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz ilgi ile takip etti.

Konuşmasında çalışmanın önemine dikkat çeken Sayar, “Çalışın, Allah çalışanı mükafatsız bırakmıyor. Bir şeye inanmayabilirsiniz ama lütfen buna inanın. Sorunun birey olduğunu idrak edemedik. Bu idrak noktasında çalışmak kıymetli bir anahtar sunuyor” dedi. Yaşamda rasyonelliğin öneminden ve bunun hayata taşınmasından bahseden Sayar konuya ilişkin önemli örnekler verdi.  

Bireyin önemini anlatan Sayar, “Ülkemizde araçların arkasında görmüşsünüzdür “babam sağ olsun” yazar. Bunu Batı toplumunda göremezsiniz. Çünkü orada birey ön plandadır. Bireyin çalışması önemlidir. Biz de devlet yapsın, babam sağ olsun vb. anlayış vardır. Bu nedenle Cumhuriyet de tepeden inmedir. Babam sağ olsun lafları ürkütücüdür, birey rasyonel olmalı ve bunu iktisada taşımalıdır. Çalışarak sabun ve su kullanmadan kendinizi yıkarsınız; kendinizi bahtiyar edersiniz” dedi.

Öğrencilerin sorularıyla katıldığı konferans toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

 


Fotoğraflar