Güncelleme Tarihi: 26 Kasım 2018

Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı Konferansı

Dünya Sağlık Örgütü’nün bu yılki Dünya ruh sağlığı teması kapsamında Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımız tarafından “Değişen Dünyada Gençler ve Ruh Sağlığı” konulu konferans düzenledi.

Konferansa konuşmacı olarak Üsküdar Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Doğan katıldı. Doğan konuşmasında toplumdaki kuşaklar arası farklılıklara değinerek; insanlar arasında en hızlı değişen kesimin gençler olduğunu belirtti. Doğan sunumunda ayrıca; gençlik çağı, Z kuşağı, değişen Dünya, günümüzde gençler ve sorunları, bağımlılık ve sanal bağımlılık, internetin büyüsü, internet bağımlılığı neden önemlidir? ve internet bağımlılığının tedavisi konuları hakkında detaylı bilgi paylaştı.

Yaklaşık iki saat süren konferans sonunda Üniversitemiz Genel Sekreteri Cihangir Boz tarafından Prof. Dr. Orhan Doğan’a teşekkür plaketi takdim edildi.