Güncelleme Tarihi: 10 Aralık 2018

Ahıska Türkleri Sürgünü 74. Yıl Anma Programı

Uluslararası Öğrenci Topluluğumuz tarafından "Ahıska Türkleri Sürgünü 74. Yıl Anma Programı" düzenlendi. Programa Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Alpaslan Serel, Prof. Dr. Suat Uğur, personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programın açılış konuşmasını Uluslararası Öğrenci Topluluğu Başkanı Leyla Mamadov gerçekleştirdi. Programda ilk olarak nesillerin başka yurtlara nasıl mahkum edilişini anlatan “Sıfırlanan Hayatlar, Ahıska Türkleri’nin Gerçek Hikayesi” belgeseli gösterimi yapıldı.

Sonrasında İstanbul Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ayna Askeroğlu Arslan Ahıska Türklerinin maruz kaldığı sürgündeki zulümle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Programda son olarak öğrencilerimizden Zarina Gaydorova Kasım Sürgünü şiirini okudu. Program Ayna Askeroğlu Arslan’a teşekkür plaketi verilmesi ile sona erdi.