Güncelleme Tarihi: 12 Nisan 2019

Gösterim: 486

"7. Kariyer Günleri" Etkinliğimizin Dördüncü Günü De Büyük İlgi Gördü

 


Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları iş birliğiyle 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan “7. Kariyer Günleri”, dördüncü gününde de yoğun ilgi gördü.

Dördüncü günün sabahki oturumuna üniversitemiz Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, BDP International Güney Marmara Bölge Direktörü Sinan Yoğun, BDP International İnsan Kaynakları Müdürü Esra Ertekin,Aqua Chartering Gemi Kiralama Kurucusu Aysu Gürgan ve Türk LoyduTeknik Asistanı Selçuk Alpaslan katıldı.

Üniversitemiz Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı, “Denizcilik sektörü çok büyük ve geniş çaplı bir sektördür. İletişim araçları artık çok gelişti ve dünyanın bizler için küçülmesine neden oldu. Bununla birlikte deniz ticareti de yeni imkanlar ortaya çıktı. Teknolojik durumu ve iklimi göz önünde bulundurarak hareket edebilirsek denizcilik sektöründe birçok fırsatımız mevcut.” diye konuştu.

BDP International Güney Marmara Bölge Direktörü Sinan Yoğun, “İlk olarak İzmir’de bu işe başladık. Global olarak şu an 134 ülkede ofisimiz mevcut. Türkiye’de 13 ofis ve 199 çalışanımız var. Her geçen gün büyüme arzusuyla çalışmalarımıza devam etmekteyiz. BDP smart teknolojisiyle araba, gemi ve uçak gibi benzeri araçların dünya üzerinde nerede olduğunu öğrenebiliyoruz. Bu sistem bizim için gerekli olan birçok bilgiyi de öğrenmemizi sağlıyor.” diye konuştu.

BDP International İnsan Kaynakları Müdürü Esra Ertekin,”İşe alım süreçleri işin yoğunluğuna göre değişiyor. Artık yabancı dil eskiye göre çok önemli bir hale geldi. Bizim personelimizin yüzde 70’i başka bölümlerden mezun olup daha sonradan denizcilik ile ilgili eğitim alan kişilerden oluşuyor. Denizcilik ile ilgili bölümlerden mezunlar yeni yeni verilmeye başlandı. Bu da bizim gibi şirketler için çok önemli bir fırsat.” dedi.

Aqua Chartering Gemi Kiralama Kurucusu Aysu Gürgan, “Denizcilik, artık dünya ekonomisine yön veriyor. Deniz aslında tam bir takım oyunudur. Çalışma arkadaşlarınızla uyumunuz çok önemlidir. Tabiki de bunların yanında hırslı ve azimli olmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Türk LoyduTeknik Asistanı Selçuk Alpaslan, “Gemi inşaat sektörü gittikçe gelişiyor. Cumhuriyet kurulduğundan bugüne gemi inşaatı konusunda önemli gelişmeler sağladık. Bununla birlikte Türk Loydu da gelişimini sürdürüyor. Şirket olarak kararlarımızı alırken bağımsızlık ve tarafsızlık ilkelerini benimsiyoruz. Bunun yanında etik değerler de bizim için çok önemli.” dedi.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları iş birliğiyle 8-12 Nisan tarihleri arasında düzenlenmekte olan “7. Kariyer Günleri”nin dördüncü gününün sabahki oturumu toplu hatıra fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

“7. Kariyer Günleri”nin dördüncü gününün gerçekleşen öğleden sonraki oturumunaİstanbul Ticaret Odası Eski Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yalçıntaş,DP World İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ, Evyapport Satış ve Pazarlama Uzmanı Aslıhan Cengiz ve Lima Lojistik Kurucu Ortağı Sinan Türel katıldı.

“Endüstri 4.0 ve Kuluçka Merkezleri” hakkında konuşma yapan İstanbul Ticaret Odası Eski Başkanı ve İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Yalçıntaş, “Bazı uluslar gelişmişken bazıları fakir çünkü kaynaklarını iyi bir şekilde kullanamıyorlar. Bu kaynak sadece doğal kaynak değil aynı zamanda insan kaynağıdır da. İnsanı doğru kullanıp yetiştirirseniz Finlandiya gibi olursunuz ancak yetiştiremezseniz Afrika ülkeleri gibi olursunuz. Demek ki bir ülkeyi gelişmiş yapan insanların o ülkede ortaya koyduğu katma değerdir. Endüstri 4.0 tehlike midir şans mıdır diye tartışmalar sürüyor. Yeni Zelanda’da katıldığım bir toplantıda Hintli bir akademisyenin: ”Endüstri 4.0 son hızla gelen tren gibidir. Karşısında durursan ezilirsin ancak binersen çok güzel yerlere götürür” sözü bence konuyu çok güzel özetliyor. Endüstri 4.0 hayatımızı değiştirecek ve yapay zeka ile çok ileri bir noktaya gelecek.” diye konuştu.

DP World İnsan Kaynakları Müdürü Mert Güzelbağ, “Limanda çalışmanın bazı zorlukları vardır. Kadın istihdamı konusunda da sıkıntılar yaşıyoruz. Bu işte çalışırken dikkatli hareket etmek gerekiyor. Bu işi severek yaparsanız çok fazla fırsat karşınıza çıkar” diye konuştu.

Evyapport Satış ve Pazarlama Uzmanı Aslıhan Cengiz, “Türkiye haricinde Mısır ve Malezya’da da hizmet veriyoruz. Türkiye’de kargo gemisine ilk defa en fazla yükleme yapan şirketiz. 33 adet taşınabilir forklifte sahibiz. Otomasyon sistemi de kullanarak işlemlerimizi gerçekleştiriyoruz. Temiz enerji kullanıyoruz. Yeşil liman sertifikası da elde ettik. Kadın personel istihdamında pozitif ayrımcılık yapıyoruz.” dedi.

Lima Lojistik Kurucu Ortağı Sinan Türel, “Lojistik hiçbir zaman bitmez. Işınlanma icat edilene kadar bu sektörün devam edeceğini düşünüyorum. Bu sebepten dolayı çok şanslıyız. Lojistik gerçekten çok iyi bir sektör. Lojistik sektöründe girişimci olmak istiyorsanız iyi bir stratejiye sahip olmanız gerekiyor. Yenileşim, iletişim ve etkileşim bizim sihirli sözcüklerimiz. Bu sektörde iyi bir yere gelmek için de çok iyi derecede İngilizce bilgisine sahip olmanız gerekiyor.” diye konuştu.

Üniversitemiz Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (BANÜ-KAGEM) ile Bandırma Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza bağlı öğrenci toplulukları iş birliğiyle düzenlenmekte olan “7. Kariyer Günleri”nin dördüncü günü hatıra fotoğrafı çekilmesiyle son buldu.