Güncelleme Tarihi: 12 Mart 2019

"12 Mart Milletin Sesi, İstiklal Marşı ve Akif" Konulu Konferans

Türkoloji Topluluğumuz ve İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemizin işbirliği ile "12 Mart Milletin Sesi, İstiklal Marşı ve Akif" konulu konferans düzenlendi.

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u milli marşımız İstiklal Marşı'nın kabulünün 98. yıl dönümünde anmak amacı ile düzenlen konferansa İnsan ve Toplum ve Bilimleri Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi Bahtiyar Aslan konuşmacı olarak katıldı.

Şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan programda Aslan, "İstiklal Marşı benim değil, Türk milletinin eseridir" diyen milli şairimiz Mehmet Akif hakkında önemli bilgiler paylaştı. Mehmet Akif Ersoy'un çocukluk yıllarından, eğitim hayatına ve ölümüne kadar geçen zamanda nasıl bir şahsiyet sergilediğine dair bilgilerin de anlatıldığı konferans konuşmacıya verilen teşekkür plaketi ile sona erdi.